Ankara gök gürültülü sağanak yağışlı günlere geri dönecek!

Ankara'nın özellikle Nisan ayının sonlarında ve Mayıs ayının başında yaşadığı olumsuz hava koşullarından sonra şehirde havalar mevsim normallerine dönmüştü. Günlerce süren ve vatandaşlara çok zor anlar yaşatan yağmurlardan sonra yeni yağmurlu günlerin gelmesinin beklenildiği öğrenildi.

Ankara gök gürültülü sağanak yağışlı günlere geri dönecek!

Başkent Ankara günler süren yağmurlar ve yaşadıkları ile ülke gündeminin en çok konuşulan şehirlerinden birisi olmuştu. Yağmur öncesinde kuraklık ihtimalinden dolayı gergin olduklarını söyleyen Başkent halkının yağmurlar ile beraber yüzleri gülmüştü.

YAĞIŞLAR ÜLKE GÜNDEMİNE OTURDU

Şehrin eş zamanlı olarak bir çok ilçesinde etkisini yoğun olarak gösteren yağmurlar yer yer olumsuzluklar yaşanmasına da neden olmuştu. Söz konusu olaylarda bir can kaybının yaşanmaması tek teselli olurken yağmurlar öncesinde resmi kurum ve kuruluşların yaptığı uyarıların yerinde olduğu gözler önüne serilmişti. Yaşanan olumsuz hava koşullu günlerin ardından meteorolojiden Ankara için önemli bir uyarı bilgisi daha geldi.

Günlerdir yazın etkisini iyiden iyiye hisseden Ankara'da yağmurların yeniden başlayacağı tahmini yapıldı. Haftanın sonlarına doğru başlaması beklenen yağmurların gök gürültülü olmasının beklenmesi yaşananların bir kez daha tekrarlanabilme ihtimalini akıllara getirdi.

Ankara gök gürültülü sağanak yağışlı günlere geri dönecek!

GÖZLER PERŞEMBE GÜNÜNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Ankara'da yağmurların Perşembe günü başlaması bekleniyor. Perşembe ve Cuma gök gürültülü olarak beklenen yağmurların Cumartesi günü şiddetini azaltması fakat devam etmesi tahmininde bulunuldu. Ankara halkının yeniden yağışlı günlere dönme tahmini olmasından dolayı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması önem arz ediyor.

SONRAKİ HABER