Ankara Gar saldırısının üzerinden tam 9 yıl geçti

Başkent Ankara'da 10 Ekim 2015 günü yaşanan terör saldırısı şehrin ve ülkenin en acı olayları arasında yer almıştı. 100'den fazla insanın hayatını kaybettiği bu olay Cumhuriyet tarihinin en kanlı olayı olmuştu.

Ankara Gar saldırısının üzerinden tam 9 yıl geçti

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasilerin bir araya gelerek yaptığı Barış Mitinginde iki terör örgütü mensubu canlı bomba olarak alanı kana bulamıştı. Ankara Garının eski binasının tam önünde gerçekleşen terör saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmişti. 500'den fazla insanda gerçekleşen saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

TAZİYE MESAJLARI YAĞMIŞTI

Yaşanan terör saldırısı ülkede şok etkisi oluşturmuş, insanlar sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istemişti. Saldırı nedeniyle Türkiye'ye dünyanın bir çok ülkesinden de taziye ve geçmiş olsun mesajları gelmişti.

Saldırının 2015 Kasım seçim süresi öncesinde yapılmasından ötürü bir çok siyasi partide olayın ardından mitinglerini iptal etmişti. Sosyal hayatta da etkinlik iptalleri yaşanmıştı.

HAYATINI KAYBEDENLERE İTHAFEN ANIT AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz gün olayın yaşandığı yere 10 Ekim anıtı dikerek olayın unutulmaması adına bir adım attı. Açılışta CHP Lideri Özgür Özel ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta yer aldı.

Ankara'nın kötü ve karanlık günlerinden birisi olan 10 Ekim saldırında hayatını kaybedenler, her yıl dönümünde başta olay yerinde olmak üzere farklı yerlerde anılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER