Ankara Eylül ayını yağışlarla karşılayacak

Sonbahar dönemine girilmesine az bir zaman kala Ankara yeniden yağmurlu günlere dönüş sinyallerini vermeye başladı. Şehrin ilerleyen günleri için yapılan tahminlerde gök gürültülü yağmur beklentisi yer aldı.

Ankara Eylül ayını yağışlarla karşılayacak

Yılın son 4 ayına girilmesine az bir zaman kala hava sıcaklıklarında değişiklikler yaşanıyor. Uzun yıllar unutulmayacak bir yağmur dönemi geçiren ve insanların defalarca sıkıntı yaşadığı Başkent daha sonra sıcaklarla kavrulmuştu.

İnsan sağlığını olumsuz etkileyen sıcaklıklar Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yüksek sıcaklıklar döneminde vatandaşların beklentisi sıcaklıkların düşmesi ve yeniden yağmurların gelmesi şeklinde olmuştu.

Ankara Eylül ayını yağışlarla karşılayacak

CUMA GÜNÜ YAĞMURLAR GELİYOR TAHMİNİ

Aralıklarla yaz yağmuru olarak gelen yağışın ardından Ankara'nın önümüzdeki günlerde de yağış almasının beklenildiği bilgisine yer verildi. Konu ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü Cuma günü şehrin yeniden yağmurlarla tanışacağı tahmininde bulundu.

Kurumun resmi internet sitesinde Ankara için paylaşılan verilerde Cuma gününden itibaren Pazartesi gününe kadar yağmur tahmini yapıldı. Pazartesi de yaşanması beklenen yağışın yaşanıp yaşanmayacağı ilerleyen günlerde de belli olacak.

1 Eylül'ün Pazar günü olmasından dolayı yeni ayı gök gürültülü sağanak yağış ile karşılama ihtimali olan Ankaralılar Cuma gününü beklemeye başladı. Durum eğer ciddi olursa ABB ve Ankara Valiliği de uyarılar paylaşarak vatandaşları tedbirli olmaya davet ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER