Ankara Etimesgut’taki kazada şüpheli sürücünün ifadesi ortaya çıktı

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde kaldırımda yürüyen 2 gence çarparak ölümlerine sebep olan ve alkollü olduğu iddia edilen sürücünün savcılıkta verdiği ifadeye ulaşıldı.

Ankara Etimesgut’taki kazada şüpheli sürücünün ifadesi ortaya çıktı

29 Şubat’ta Ankara’nın Etimesgut ilçesinde, alkollü olduğu iddia edilen bir sürücünün kaldırımda yürüyen 2 gence çarparak ölümlerine sebep olması sonrası sürücü M.C.D. tutuklanmıştı. Şüpheli sürücünün savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde iddialara göre alkollüyken kullandığı otomobille hız sınırını aşıp kaldırımda yürüyen üniversite öğrencisi Umut Can (24) ile matematik öğretmeni Ekin Sert'e (31) çarparak ölümlerine neden olan sürücü M.C.D. (25), kazadan 3 ay sonra tahliye edilmişti. Sürücü savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındıktan sonra savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

“KESİNLİKLE ALKOLLÜ DEĞİLDİM”

26 Şubat yani olayın yaşandığı gün alkollü olmadığını iddia eden M.C.D., “Araç kullandığım için ağzıma alkol sürmedim. Arkadaşlarım alkol aldı. Onları eve götürmek için yola çıktık. Aracı ben kullanıyordum. Arada hız sınırlarını aştığım oluyordu ama kesinlikle alkollü değildim. Çevre yolu köprüsünün altından geçtiğimiz esnada bir anda direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Viraj keskin olduğu için virajı alamadım, kaldırıma çıkarak çarptım. Duvara çarpıp tekrar yola düştüğümüzü düşündüm. Araç kiralık olduğu için kaçtık” şeklinde konuştu.

Araçta arkadaşının poşet unutması üzerine geri döndüğünü ekleyen M.C.D., “Arkadaşım arabanın bagajından poşet alarak geri geldi. Geldiğinde ‘Abi duvara vurmamışsın iki kişiye vurmuşsun birisi de ölmüş’ dedi. Bunu duyunca şoka girdim. Eve gittiğimizde diğer çocuğunda vefat ettiğini duydum. Ardından teslim oldum” ifadelerini kullandı.

ETİMESGUT’TAKİ KAZA

Ankara’nın Etimesgut ilçesi 1'inci TBMM Caddesi'nde 26 Şubat tarihinde M.C.D’nin kontrolünü yitirdiği otomobil, kaldırımda yürüyen üniversite 2'nci sınıf öğrencisi Umut Can ve matematik öğretmeni Ekin Sert'e çarptı. Can ve Sert, yaşamını yitirirken şüpheli sürücü ve yanındaki 3 arkadaşı olay yerinden kaçtı. Hız sınırı 50 kilometre olan yolda 112 kilometreyle gittiği, kavşakta ışık ihlali yaptığı anlaşılan şüpheli sürücü olaydan 2 gün sonra güvenlik ekiplerine teslim oldu.

M.C.D., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklanırken 3 arkadaşı ise serbest bırakılmıştı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER