Ankara Etimesgut'ta yok artık dedirten ilan: 1+0 balkon 22.750 TL kefil memur şartı da var

Ankara'da kiralık ev fiyatları cepleri yakmaya devam ederken Etimesgut'ta bir ev sahibi tarafından verilen ilan ağızları açık bıraktı. Ev sahibi 1+0 olarak balkon resmi paylaştı ve aylık 22 bin 750 TL kira talep etti. Kefil memur şartı da koydu.

Ankara Etimesgut'ta yok artık dedirten ilan: 1+0 balkon 22.750 TL kefil memur şartı da var

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler büyük bir göç dalgası yaşanmasına neden olurken Ankara en çok göç alan şehirler arasında yer almıştı. Ankara'da yoğun göçten dolayı kiralık ve satılık ev fiyatlarında büyük artış yaşanırken boş kiralık ev bulmakta zorlaşmıştı. Verilen kiralık ev ilanlarında talep edilen fiyatlar ağızları açık bırakırken yayımlanan yeni ev ilanı büyük tepki çekti.

ANKARA ETİMESGUT'TA KİRALIK DAİRE İLANI AĞIZLARI AÇIK BIRAKTI!

Ankara Etimesgut'ta yer alan bir konut için verilen ilanda yer alan ifadeler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yayımlanan ilanda 22 m2 büyüklüğe sahip olan 1+0 daire olarak paylaşılan resimde bir balkon yer aldı. İlanda kiralık daire fiyatı olarak 22 bin 750 TL olarak yer alırken ev sahibi daireyi kiralamak isteyen kişilerden ayrıca 25 bin TL depozito ücreti talep etti.

Ankara Etimesgut'ta yok artık dedirten ilan: 1+0 balkon 22.750 TL kefil memur şartı da var

Ev sahibi tarafından yapılan açıklama bölümünde "Dairem Bağlıca merkezde olup Arabica cafenin olduğu göbeğe, ana caddeye ,cafelere , A101 BİM marketlere, eczanelere ,bankalara, kolejlere en fazla 250 mt yürüme mesafesindedir. Ayrıca Başkent Üniversitesi ana kampüse 1 km mesafede olup hemen yanıbaşında ki duraktan kampüse otobüs kalkmaktadır. Daire bu anlamda her türlü ihtiyaçlarınızı vasıta ya ihtiyaç duymadan kolayca halledebileceğiniz konumdadır." denilerek evi kiralamak isteyen kişilerden memur kefil isteneceği ifade edildi.

Ev sahibi tarafından verilen ilan sosyal medyada büyük yankı uyandırırken vatandaşlar ev diye kiraya verilen balkon ve talep edilen kiraya tepki gösterdi. Yine ev sahibi tarafından 25 bin liralık depozito ve memur kefil şartı aranması da tepki çekti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER