Ankara Etimesgut'ta polisler kapkaç suçlusunu 17 günde 217 görüntü izleyerek yakaladı

Gün içinde gerçekleşen suçlar ile ilgili sokak kameraları emniyet mensuplarının işinin büyük oranda kolaylaştırıyor. Görüntüler aracılığıyla suçluları daha kolay tespit eden ekipler soruşturmaları daha hızlı bir şekilde tamamlıyor.

Art niyetli kişilerin işlediği suç sonrasında yakalanmalarında sokak kameraları önemli bir rol oynuyor. Rahat bir şekilde suç işleyen şahıslar görüntüler aracılığı ile saklandıkları yerde yakalanıyor.

Konu ile ilgili olarak bir örnekte Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre bir kadın sokakta kendi halinde yürürken bir kapkaççının saldırısına uğradı.

SUÇLU YAKAYI BÖYLE ELE VERDİ

Cep telefonu ve cüzdanını gündüz gözüne kendisine yapılan saldırı sonucu kaybeden kadın soluğu emniyette aldı. Kendilerine gelen şikayet sonrasında harekete geçen Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği 17 gün boyunca titiz bir çalışma yürüttü. Olayın gerçekleştiği yerlerdeki 217 tane kamera görüntüsü izleyen ekipler zanlının kimliğini tespit etti.

BİR SÜRÜ SUÇTAN ARANIYORDU

Bu gelişmenin ardından şahsın Sincan'da saklandığını anlayan Etimesgut emniyeti şahsı saklandığı evde yakaladı. Şahsın 8 farklı suçtan arandığı ve 5 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu ortaya çıktı.

Ekiplerin işlemlerinin ardından şahıs tutuklanmak üzere cezaevine gönderilecek. Bu olay ise güvenlik kameralarının ne kadar önemli olduğunu gösteren bir örnek olarak akıllarda yer edindi.

Kaynak: Haberankara.com