Ankara Etimesgut'ta apartmanın çatısında çıkan yangın panik yaşattı

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde gece saatlerinde çıkan çatı yangını paniğe neden oldu.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde gece saatlerinde yangın paniği yaşandı. Elvan Mahallesi’nde bir apartmanın çatısında meydana gelen yangın çevredeki vatandaşları korkuttu. Yangın çıktığını fark eden vatandaşlar hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbar ettiler.

Yapılan ihbarın ardından yangının çıktığı apartmanın bulunduğu Elvan Mahallesi’ne itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çatıyı saran yangını söndürmek için yoğun bir çalışma yaptılar. Yangını önce kontrol altına alan itfaiye ekipleri sonrasında tamamen söndürdüler. Yapılan soğutma çalışması ile de yangın riski tamamen ortadan kaldırılmış oldu.

MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Yangından dolayı kimsenin canına zarar gelmemesi ise teselli kaynağı oldu. Çatıdan yükselen alevlerin alt katta bulunan evlere sıçramaması yaşanabilecek olumsuz durumları engelledi. İtfaiyenin de hızlıca olay yerine gelmesi yangının büyümesini önledi. Yangın çıkan apartmanın sadece çatısında maddi hasar meydana geldi.

YANGIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yangının neden çıktığı hakkında ise herhangi bir bilgiye şimdilik ulaşılamadı. Bu konuda itfaiye ekipleri inceleme yaparak bir rapor hazırladılar.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bir apartmanın çatısında çıkan yangın ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bu soruşturma kapsamında polis ekipleri işlemleri yürütüyorlar.

Öte yandan yangın paniği ile ilgili görüntüleri bir vatandaş cep telefonu ile kaydetti. Görüntülerde çatıdaki alevlerin çok yükseldiği görünüyor.

Kaynak: İHA