Ankara Etimesgut'ta anaokulu öğrencilerine veteriner uygulamaları dersi!

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri, Şehit Tevhit Akkan Anaokulu öğrencilerine uygulamalı veteriner hizmetleri dersi verdi. Düzenlenen etkinlikte renkli anlar yaşandı.

Ankara Etimesgut'ta anaokulu öğrencilerine veteriner uygulamaları dersi!

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri devam ederken bu etkinlerden biri de Etimesgut'ta gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından Şehit Tevhit Akkan Anaokulu öğrencilerine pelüş oyuncaklar kullanılarak uygulamalı veteriner hizmetler dersi verildi. Dersle öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MİNİKLERE ÖZEL UYGULAMALI DERS!

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Şehit Tevhit Akkan Anaokulu öğrencileri, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde pelüş oyuncaklar üzerinden veteriner hizmetleri dersi aldı. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden veterinerlik öğrencileri tarafından Şehit Tevhit Akkan Anaokulu öğrencilerine Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla veteriner hizmetleri dersi verildi. Eğitim pelüş oyuncaklar üzerinden gerçekleştirilirken hayvan sevgisinin çocuklara aşılanması amaçlandı.

Minikler, steteskop ve iğne gibi tıbbi aletler ile pelüş oyuncaklar üzerinden hayvanların tedavisi ile ilgili bilgiler aldı. 4 Ekim’in her yıl dünyada Hayvanları Koruma Günü olarak kutlandığını hatırlatan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, şunları kaydetti: “Nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekmek amacıyla, dünyayı birlikte paylaştığımız can dostlarımızın ile ilgili onların sevgisi, korunması ve beslenmesi konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan bir gün. Ülkemizde yaklaşık 40 bin veteriner hekim var. Bugün minik öğrencilerimiz ile bir arada olalım." diyerek çocuklara hayvan sevgisini anlatmanın önemine değindi.

Ankara Etimesgut'ta anaokulu öğrencilerine veteriner uygulamaları dersi!

Düzenlenen etkinlik kapsamında 120'ye yakın anaokulu öğrencisine Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden veterinerlik öğrencileri tarafından uygulamalı veteriner uygulamaları dersi verilmiş oldu. Ders sayesinde öğrencilerin hem hayvanlara olan sevgisi arttırıldı hem de veterinerlik mesleği hakkında bilgi edinmiş oldular.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER