Ankara Estergon Kalesi nerede ve nasıl gidilir?

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Estergon Kalesi gerek Ankaralı vatandaşlar gerek ise yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Estergon Kalesi hakkında merak edilenler..

Ankara Estergon Kalesi nerede ve nasıl gidilir?

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Estergon Kalesi Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Estergon kalesinin bir örneği olarak biliniyor.

Bunun ile birlikte etkileyici bir inşa yapısına sahip olan Estergon Kalesi gerek Ankaralı vatandaşların gerek ise yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Estergon Kalesi Ankara : Hakkında Bilgiler ile Detaylı Gezi Rehberi

ESTARGON KALESİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Günümüzde Estergon Türk Kültür Merkezi olarak hizmet veren Estergon Kalesi Ankara manzarasına hakim bir konumda yer aldığı için turistler tarafından en çok ziyaret edilen mekanların başında yer alıyor.

Geleneksel Türk lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlar başta olmak üzere süs bahçeleri ve Türk tarihi gibi birçok sosyal aktiviteyi bünyesinde barındırıyor.

Kültür Merkezi'nin zengin koleksiyonları görülmeye değer güzellikte olan Estergon Kalesi Macaristan'daki simgesel kalesinin yanında Alanya'da bulunan Selçuklu yapımı Kızıl Kulenin mimarisinden örneklerini de bünyesinde taşıyor.

ESTERGON TÜRK KÜLTÜR MERKEZİ | Keçiören Beledyesi

ESTARGON KALESİ'NİN KONUMU

Estargon Kalesi hem tarih hem mimari açından mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Keçiören ilçesinde yer alan Estergon Kalesi'ne teleferik ile ulaşmanız tavsiyelerimiz arasında.

Ayrıca içinde Özbek yemeklerini tadabileceğiniz bir kafesi de bulunuyor.

SONRAKİ HABER