Ankara en yüksek kira getirisi sağlayan il oldu

Türkiye'de satılık ve kiralık ev fiyatları yükselmeye devam ederken Ankara en yüksek kira getirisi sağlayan il olarak ilk sırada yer aldı. Ankara'da ortalama kira getirisi yüzde 9,70 seviyesine ulaştı.

Ankara en yüksek kira getirisi sağlayan il oldu

Türkiye'de pandemi döneminde konut fiyatlarında başlayan yükseliş aynı dönemde yaşanan yoğun göç ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle katlanarak sürmüştü. Arz - talep dengesinde yaşanan bozulmalar konut fiyatlarındaki yükselişi tetiklerken Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olurken Ankara ise konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında yer almıştı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından Ankara yoğun göç alırken, yaşanan yeni göç dalgası kiralık ve satılık konut fiyatlarına yeni artışa neden olmuştu. Üniversite tercihlerinin yapılmasının ardından Ankara'da yeniden kiralık ev fiyatlarında dalgalanma yaşanırken Endeksa tarafından açıklanan son resmi verilere göre Türkiye genelinde kira getirisi en yüksek il Ankara oldu. İşte resmi rakamlar...

ANKARA'NIN KİRA GETİRİSİ REKOR KIRDI!

Endeksa tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Başkent Ankara'da ortalama konut fiyatı 2 milyon 834 bin 780 liraya çıkarken ortalama konut yıllık kira getirisi ise yüzde 9,70 olarak hesaplandı. Ankara bu kira getirisi ile Türkiye'de en çok kira getirisi sağlayan il olarak ilk sırada yer aldı.

Listenin ikinci sırasında yüzde 9,39 kira getirisi ile Erzurum, üçüncü sırasında yüzde 8,68 kira getirisi ile Şanlıurfa yer aldı. Eskişehir'de ortalama konut kira getirisi 8,48 olarak hesaplanırken yüzde 8,46 kira getirisi ile Gaziantep ilk 5 içerisine giren son şehir oldu. Türkiye'de konut fiyatlarının en pahalı olduğu iller olan İstanbul ve İzmir ise kira getirisi sıralamasında ilk 10 içerisine giremedi.

SONRAKİ HABER