Ankara en çok göç alan ve veren şehirler listesinde zirvede yer aldı

Yurt içinde vatandaşlar çeşitli nedenlerden dolayı bulundukları yerlerden başka yerlere göç edebiliyor. İnsanlar başka bir şehre giderken bir çok başlığı göz önünde bulunduruyor.

Ankara en çok göç alan ve veren şehirler listesinde zirvede yer aldı

Ekonomik ya da mesleki zorunluluk gibi gerekçelerden dolayı ülke içi göç etme durumlarına çok sık rastlanıyor. Yaşanan nüfus değişimleri ise çeşitli başlıklarda şehirlerin etkilenmesine neden oluyor.

Konu ile ilgili yayınlanan son verilerde ülkenin en çok göç alan ve göç edilen şehirlerinin hangileri olduğu sıralandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2023 yılına ait verilerle hazırlanan raporda Türkiye'nin iller arası göç durumunda en çok gidilen şehri İstanbul oldu.

BİRİNCİ SIRADA İSTANBUL, İKİNCİ SIRADA ANKARA YER ALDI

Geçen yıl sadece yurt içinden 412 bin 707 kişi İstanbul'a göç etti. İstanbul'u 232 bin 700 kişiyle Ankara izlerken İzmir 147 bin 765 kişi ile en çok gidilen 3. il oldu. Durumun tam tersine bakıldığında da ilk 2 sıra değişmedi.

2023 yılında 581 bin 330 kişi İstanbul'dan başka şehirlere göç etti. İkini sıradaki Ankara'da ise bu rakam 208 bin 740 kişi oldu. Listenin 3. sırasında Hatay yer aldı. Geçen yıl yaşanan Kahramanmaraş Depreminin Hatay'da büyük bir yıkım oluşturmasından dolayı çok sayıda insan farklı yerlere gitmek durumunda kalmıştı.

Şehirlerden göç edilmesi ekonomik olarak söz konusu yerin zarara uğramasına neden oluyor. Göç edilen yerlerde de bu rakam orantısız olduğunda aynı sorun meydana geliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER