Ankara Ekim ayını büyük bir hava sıcaklığı düşüşü ile karşılayacak

Önümüzdeki bir kaç günü mevsim normallerinin üzerinde geçirecek olan Ankara'nın yılın 10. ayını yağışlarla karşılaması bekleniyor. 30 Eylül ile 1 Ekim günü arasında 10 derecenin üstünde bir derece farkı tahmini yapıldı.

Ankara Ekim ayını büyük bir hava sıcaklığı düşüşü ile karşılayacak

2024 yılının bitmesine çok az bir zaman kaldı. Yılın son 3 ayına girmeye hazırlanan Ankara Eylül ayında olmasına rağmen yazdan kalma günleri yaşamaya hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Başkent'te Cumartesi günü hava sıcaklığının 30, Pazar günü ise 31 derece olacağı şeklinde bir tahminde bulundu.

Eylül ayının son gününde ise Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış tahmini yapıldı. Asıl dikkat edilecek durum ise 1 Ekim hava durumu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 30 Eylül'de hava sıcaklığı için 28 derece tahmini yaparken bu rakam 1 Ekim'de 16 derece oldu.

Ankara Ekim ayını büyük bir hava sıcaklığı düşüşü ile karşılayacak

DİKKAT ETMENİN ÖNEMİ AKILLARA GELDİ

İki gün arasında 12 derecelik bir hava sıcaklığı düşüşü beklentisi insanların dikkatli olması gerektiği durumunu akıllara getirdi. Ani hava düşüşünden dolayı insanların cadde ve sokaklarda, çiftçilerin ise tarlalarda tedbirli olması kendileri için önem taşıyor.

Ani hava değişimleri vücut sağlığını da olumsuz etkiliyor. Bir önceki gün sıcak bir süre geçirmesi beklenen vatandaşlar ertesi gün daha soğuk bir süre yaşayacağı için hastalanma istimalleri artıyor. Yaşanan hava olaylarına karşı erkenden hazırlıklı olmak adına meteorolojinin resmi internet sitesinden tahminleri takip etmek avantaj sağlıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER