Ankara Devlet Opera ve Balesi personel alımı 2024 ilanı yayımlandı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımladı. Sanatçı alımı ve sahne üstü / gerisi olmak üzere 2 farklı alanda yapılacak alımlarda Ankara DOB'da yer aldı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi personel alımı 2024 ilanı yayımlandı

Devlet Opera ve Balesi sanatçı alımı ile sahne gerisi / üstü olmak üzere 2 farklı kategoride personel alımı yapılacağını duyurdu. Personel alımı yapılacak iller Ankara, İstanbul, Samsun, İzmir, Antalya ve Mersin olarak açıklandı. Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'ne 23 sanatçı ve 4 sahne üstü - gerisi pozisyonu olmak üzere toplam 27 personel alımı yapılacağı ilan edildi.

ANKARA DEVLET OPERA VE BALESİ SANATÇI ALIMI 2024 POZİSYONLARI HANGİLER?

15 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan duyuru kapsamında "Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinde görev yapmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin B fıkrası uyarınca 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 8 inci maddesi kapsamında ve esaslara ekli 5 sayılı cetvelinde yer alan solist sanatçı, sanatçı ve sahne üstü ve sahne gerisinde 31/12/2024 tarihine kadar görev yapmak üzere, aşağıda belirtilen branş ve sayıda sözleşmeli personel alınacaktır. Ayrıca Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinde anılan Esaslar kapsamında solist sanatçı ve sanatçı pozisyonunda 31/12/2024 tarihine kadar görev yapmak üzere 9 yabancı uyruklu sözleşmeli personel alınacaktır." alım yapılacak iller açıklandı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi personel alımı 2024 ilanı yayımlandı

Başvuru yapmak isteyen adaylar a e-Devlet - Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı üzerinden internetten online form dolduracaklar. Bugün itibariyle başlayan başvurular 29 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Figüran sözleşmeliler hariç sözleşmeli olarak çalışan kişilerin başvuruları da kabul edilmeyecek. Yapılan başvurular üzerine adaylar yetenek sınavına davet edilerek personel alımı yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER