Ankara deprem bölgesi değil demeyin! Kuzey Anadolu Fay Hattı o bölgeden geçiyor!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta iki büyük depremin meydana gelmesinin ardından birçok vatandaş deprem bölgesi olmayan illere göç etmeye başladı. Peki ama Ankara deprem bölgesi mi hangi fay hatları geçiyor?

Ankara deprem bölgesi değil demeyin! Kuzey Anadolu Fay Hattı o bölgeden geçiyor!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta 2 büyük depremin meydana gelmesinin ardından birçok vatandaş deprem bölgesi olmayan illere göç etme kararı aldı. Bunun ile birlikte Ankara diğer illere göre fay hatlarının bulunmadığı bir şehir olarak biliniyor. Peki ama Ankara deprem bölgesi değil mi? Ankara'da hangi bölgelerde fay hattı bulunuyor.

deprem1.jpg

Ankaralılar bu adreste toplanıyor!TIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM TAKİP ET

ANKARA'DAN FAY HATTI GEÇİYOR!

Uzman Jeologlar Ankara'da da deprem olma ihtimali olduğunu ifade etti. Bunun ile birlikte bilindiği üzere Doğu Anadolu, Kuzey Anadolu ve Batı Anadolu olmak üzere Türkiye'de 3 tane fay hattı yer alıyor.

deprem2.jpg

Ankara ise 3. ve 4. deprem bölgesi olarak biliniyor. Ayrıca her ne kadar şehir içinden fay hattı geçmese de sınır ilçelerinin bir çoğunun altında fay hattı yer alıyor.

KUZEY ANADOLU FAY HATTI HANGİ BÖLGEDEN GEÇİYOR?

Depremlerin ardı arkası kesilme iken Ankara'dan hangi fay hattının geçtiği de merak ediliyor. Özellikle deprem bölgesinden göç eden vatandaşlar Ankara'nı hangi bölgelerinin daha riskli olduğunu sorguluyor.

1. derece deprem bölgesi olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, Ankara'nın kuzey bölgesinden geçiyor. Ayrıca Kırşehir Keskin Fay Hattı ve Haymana bölgesinde ise Bala'nın altındaki küçük fay hatları ise Ankara'nın güneydoğusundan geçiyor.

DEMETEVLER RİSK ALTINDA

deprem3.jpg

Ankara'da olası deprem sonucunda hangi ilçelerin daha fazla etkileneceği merak edilir iken uzmanlar tek tek sıraladı. Demetevler ilçesinin birinci riskli bölge olduğu ifade edildi. Bunun dışında ise Çamlıdere, Kazan ve Kızılcahamam risk içeren ilçeler arasında yer alıyor.

SONRAKİ HABER