Ankara dahil 8 ilde eş zamanlı operasyonla yediemin çetesi çökertildi

Aralarında Ankara'nın da yer aldığı 8 ilde yediemin çetesine yönelik olarak operasyonlar düzenlendiği duyuruldu. Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar kapsamında 4 kişi tutuklandı.

Ankara dahil 8 ilde eş zamanlı operasyonla yediemin çetesi çökertildi

Yalova merkezli olarak aralarında Ankara'nın da yer aldığı 8 ilde yediemin otoparklarından araç çalan çetelere karşı yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alınırken bu kişilerden 4'ünün tutuklandığı duyuruldu. 8 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda çete üyesi olduğundan şüphelenilen 3 kişi hakkında ise yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

YEDİEMİN ÇETESİNE OPERASYON!

Yalova’da yediemin otoparkından 223 aracın çalınmasıyla ilgili yapılan soruşturma çerçevesinde 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 4’ü tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde faaliyet gösteren yediemin otoparkından kaybolan araçların peşine düşen jandarma ekipleri, muhafaza altında bulunması gereken, haciz yakalama ve trafikten men edilen taşıtların sahte belgelerle çıkarılarak çeşitli illerde oto hurdacı ve çıkmacılara satıldığını öğrendi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, otoparktan sahte belgelerle çıkış işlemleri yapılan 134 otomobil ve 77 motosikletin Yalova, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Konya, Mersin ve Gaziantep illerinde hurdacı ve çıkmacılara satıldığını belirledi. 12 aracın ise parçalarının sökülerek satışının yapıldığı da tespit edildi.

18 şüpheliye yönelik olarak 18 farklı adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 15 şüpheli yakalandı. Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 1 fatura koçanının yanı sıra 16 cep telefonu, 3 fişek ve 1 tabanca ele geçirildi. Yakalanan 15 şüpheliden 4'ünün tutuklandığı belirtilirken 1 zanlıya ise ev hapsi verildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER