Ankara dahil 77 ilde çocuk müstehcenliği operasyonu düzenlendi!

İçişleri Bakanlığına bağlı emniyet birimleri siber suçlarla mücadelesini sürdürüyor. Gerçek hayatta olduğu gibi sanal dünyada da yapılan yoğun çalışmalarda çok sayıda zanlı yakalanarak adalete teslim ediliyor.

Teknolojinin ilerlemesi ve gelişmesi günlük hayatı büyük anlamda kolaylaştırıyor. Toplumun büyük bir kesimi bu araçları iyi şekilde kullanırken, bir kesim art niyetli şahıslar teknolojik imkanları kendi art niyetlerine alet ediyor.

Ankara dahil 77 ilde çocuk müstehcenliği operasyonu düzenlendi!

Bu durumun önüne geçmek için emniyet birimleri sanal dünyada da varlığını koruyarak suçların işlenmesine engel oluyor. Suç işlediği tespit edilen kişiler ise teknik takip sonucu bulundukları yerde ele geçiriliyor. Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklama ile siber dünyada önemli bir operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

“EN HASSAS OLDUĞUMUZ KONU…”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aralarında Ankara'nın da dahil olduğu 77 ilde gerçekleşen Sibergöz-37 operasyonunun Çocuk Müstehcenliği suçuna yönelik olduğunu duyurdu. Bakan Yerlikaya “En hassas olduğumuz konuların başında Çocuklarımızı Korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında” diyerek konuya dair hassasiyetlerini ifade etti.

Ankara dahil 77 ilde çocuk müstehcenliği operasyonu düzenlendi! - Resim : 2

Yapılan operasyon bilgilendirmesinde CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi ve operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konulduğu bildirildi. Gerçekleşen operasyonlarda toplamda 156 şüpheli ekipler tarafından yakalanarak emniyete götürüldü.

Bu ve benzeri operasyonlara karşı hassas bir şekilde çalışmalar gerçekleştiriliyor. Emniyet birimlerinin elde edilen veriler ışığında teknik ve fiziki takibini sürdürdüğü bildiriliyor.

SONRAKİ HABER