Ankara dahil 75 ilde silah kaçakçılarına Mercek-21 operasyonu!

Hiç bir yasal izin almadan silah kullanan ve silahın illegal yollarla ticaretini yapanlara göz açtırılmıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin neredeyse tamamına yakınında bir operasyon gerçekleştirildi.

Ankara dahil 75 ilde silah kaçakçılarına Mercek-21 operasyonu!

Emniyet birimleri ve bu konuda yetkisi olanlar haricinde olanların silah taşıması istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Bu silahlarla magandalık yapan, insanları yaralayan ya da katledenlerin önüne geçmek için ise ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sabah saatlerinde yaptığı açıklamada tam 75 ilde günlerce süren bir operasyondan bahsetti. Sona eren ve Mercek 21 adı verilen operasyonda ortaya çıkan sonuç ise adeta bir cephaneliği akıllara getirdi.

Ankara dahil 75 ilde silah kaçakçılarına Mercek-21 operasyonu!

"MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRECEK"

Operasyonun detaylarını paylaşan Ali Yerlikaya 5 gün sonunda 1564 silahın ele geçirildiğini ve 1819 kişi hakkında işlem yapıldığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek" diyerek halkın verdiği desteğin kendileri için önemli olduğunu bildirdi.

Gerçekleştirilen operasyonda suç işlediği tespit edilen kişilere ceza yaptırımı uygulandı. Konu ile ilgili olarak ilerleyen dönemlerde benzer operasyonların tekrar ederek sürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER