Ankara dahil 57 ilde Narkoçelik-41 operasyonu: 644 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklaması ile zehir tacirlerine büyük bir darbe daha vurulduğunu duyurdu. 57 ilde düzenlenen Narkotik operasyonları ile yüksek miktarda yasaklı madde ele geçirilirken 644 zehir taciri de yakalandı.

Zehir tacirlerine göz açtırmayan güvenlik güçleri yeni bir operasyona daha imza atarken 57 ilde gerçekleştirilen son operasyonlar ile yüksek miktarda yasaklı madde ve hap ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 644 şüpheli hakkında da işlem yapıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR!

51 ilde düzenlenen “Narkoçelik-41” operasyonlarında 967 kilogram yasaklı madde ile 5 milyon 857 bin 520 adet yasaklı hap ele geçirildi, 644 şüpheli ise yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince; bin 603 ekip, 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla 57 ilde yasaklı madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik “Narkoçelik-41” operasyonları düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlar sonucunda 967 kilogram yasaklı madde ile 5 milyon 857 bin 520 adet yasaklı hap ele geçirildi. Ayrıca operasyonlar sonucu 644 şüpheli yakalandı. Operasyonların düzenlendiği 57 il ise, “Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, İzmir, Nevşehir, Şırnak, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Bingöl, Adana, Diyarbakır, Konya, Uşak, Batman, Mersin, Bolu, Samsun, Denizli, Yozgat, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Çanakkale, Çankırı, Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Erzurum, Van, Adıyaman, Çorum, Karaman, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Sakarya, Burdur, Giresun, Isparta, Kilis, Zonguldak, Osmaniye, Aydın, Ordu, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Elazığ ve Muğla” olarak sıralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonlara katılan tüm emniyet birimlerine teşekkürlerini sunarken aynı zamanda zehir tacirlerine bir kere daha göz atırmayacaklarını vurguladı. Son dönemde Türkiye'de artan yasaklı madde kullanımı nedeniyle bakanlık denetimlerini ve operasyonlarını arttırmıştı.

Kaynak: Haberankara.com