Ankara dahil 36 ilde terör örgütüne Gürz-8 operasyonu düzenlendi!

Yasa dışı faaliyetler yürütüp, insanların hayatlarına kast eden terör örgütü yapılanmalarına yönelik operasyonlar devam ediyor. Söz konusu operasyon ülkenin bir çok şehrinde yapılırken çok önemli bilgiler ele geçiriliyor.

Ankara dahil 36 ilde terör örgütüne Gürz-8 operasyonu düzenlendi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabı üzerinden Gürz-9 adı verilen bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından 36 farklı şehirde gerçekleşen operasyonda 222 şüphelinin yakalandığı açıklandı.

"MÜCADELEMİZE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

Operasyon ile ilgili konuşan Bakan Yerlikaya ise "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ankara dahil 36 ilde terör örgütüne Gürz-8 operasyonu düzenlendi!

Ankara dahil 36 ilde terör örgütüne Gürz-8 operasyonu düzenlendi! - Resim : 2

Söz konusu şüphelilerin terör örgütünün propagandasının yapılması, örgüte para desteğinde bulundukları ve örgüt üyesi oldukları gibi suçları olduğu tespit edildi. Gürz-8 operasyonunda şüpheliler ile birlikte çok sayıda silah, para ve dijital materyale el konulduğu öğrenildi.

ŞAHISLAR CEZALANDIRILACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sözlerini operasyonlara katılan görevlileri başarılarından ötürü tebrik ederek sonlandırdı. Ekipler tarafından yakalanan şahıslar kapsamlı bir sorgunun ardından işlediği suçlara göre cezalandırılacak.

Terör örgütleri ile ülke içinde ve dışında operasyonlar yoğun olarak sürdürülüyor. Operasyonlarda önemli bilgi ve bulgular elde ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER