Ankara dahil 32 ilde Narkoçelik-40 operasyonu! 125 zehir taciri yakalandı

Aralarında Ankara'nın da yer aldığı 32 ilde Narkoçelik-40 operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 125 zehir taciri yakalandı.

Türkiye genelinde zehir tacirlerine yönelik operasyonlar tüm hızı ile devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya düzenlenen son operasyonu duyurdu. Aralarında Ankara'nın da yer aldığı 32 ilde düzenlenen Narkoçelik-40 operasyonu ile 123 zehir taciri ve sokak satıcısı kahraman polislerimiz tarafından kıskıvrak yakalandı.

NARKOÇELİK-40 OPERASYONU: 125 ŞÜPHELİ YAKALANDI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "32 ilde yasaklı madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen 'Narkoçelik-40' operasyonlarında; 3 ton 972 kilogram Yasaklı Madde, 15 milyon 825 bin 619 adet kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet Yasaklı hap ele geçirildi. 125 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı, 63’ü tutuklandı, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca; Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Van, Ankara, İstanbul, Manisa, İzmir, Rize, Edirne, Gaziantep, Siirt, Mardin, Iğdır, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Kocaeli, Tekirdağ, Batman, Adıyaman, Bolu, Elazığ, Aksaray, Bingöl, Afyonkarahisar, Zonguldak, Malatya, Hakkari, Ağrı ve Aydın'da Yasaklı madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen 'Narkoçelik-40' operasyonlarında; 3 ton 972 kilogram Yasaklı madde, 15 milyon 825 bin 619 adet kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet Yasaklı hap ele geçirildiğini belirterek 125 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını, 63’ünün tutuklandığını kaydetti.

Düzenlenen operasyon hakkında kamuoyunu bilgilendiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yakalanan şüphelilerden 3'ü hakkında adli kontrol kararı çıktığını belirterek diğer şüpheliler hakkında da işlemlerin sürdüğünü ifade etti. Türkiye'de ki tüm sokak satıcısı ve zehir tacirlerinin yakalanana kadar operasyonların süreceğini belirten Bakan Yerlikaya yasaklı maddeyi ülkemizden temizlemeye kararlı olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA