Ankara dahil 31 ilde terör örgütüne Gürz-20 operasyonu: 176 gözaltı

Ankara dahil 31 ilde terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamasında 31 ilde düzenlenen operasyonda 176 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara dahil 31 ilde terör örgütüne Gürz-20 operasyonu: 176 gözaltı

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden terör örgütüne yönelik düzenlenen son operasyon hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada 31 ilde Gürz-20 operasyonunun düzenlendiğini de 176 terör örgüyü mensubunun yakalandığını duyuruldu.

Ankara dahil 31 ilde düzenlenen operasyonda 176 kişi gözaltına alınırken, operasyon neticesinde çok sayıda ruhsatsız tabanca, yasaklı madde, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

176 TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 31 ilde PKK/KCK-PYD/YPG'ye yönelik düzenlenen ‘Gürz-20’ operasyonlarında 176 terör örgütü mensubunun yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van’da düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde bulundukları, terör örgütüne finans sağladıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, yol kapama, lastik yakma, taş/havai fişek/molotofkokteyli atma şeklinde kanunsuz gösterilere katıldıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği, çok miktarda uyuşturucu madde ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi” dedi.

ÇOK SAYIDA MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Düzenlenen operasyonlar Ankara dahil 31 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlarda 176 terör örgütü mensubu ekipler tarafından yakalandı. Operasyonda çok sayıda yasaklı madde, dijital materyal ve ruhsatsız tabancalar ele geçirildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER