Ankara dahil 27 ilde yasaklı madde operasyonu! 396 kişi yakalandı

Emniyet güçlerinin yılın her döneminde mücadele etmeyi bırakmadığı yasaklı madde imalat ve ticaretçilerine darbe üstüne darbe iniyor. Son gelen haberde binlerce kilo yasaklı madde ve hapa el konulduğu bildirildi.

Ankara dahil 27 ilde yasaklı madde operasyonu! 396 kişi yakalandı

Son dönemde gelen peş peşe geniş çaplı operasyon haberlerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Operasyonda çok sayıda şahıs yakalanırken onlarla beraber kullandıkları suç unsurları da ele geçiriliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden bir operasyon paylaşımında bulundu. Narkoçelik-27 adı verilen operasyonda yasaklı madde konulu suç örgütü kuranlara, bu zehri üretip satanlara 57 şehirde bir operasyon düzenlediği ifade edildi.

Ankara dahil 27 ilde yasaklı madde operasyonu! 396 kişi yakalandı

GENİŞ ÇAPLI KATILIM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyona katılan personel ve elde edilen sonuç hakkında da bilgiler verdi. Açıklanan verilere göre Narkoçelik-27 operasyonuna 990 ekip katıldı. Ayrıca 2.475 personel, 8 hava aracı ve 34 narkotik dedektör köpeği de bu operasyonlarda aktif olarak rol aldı.

Söz konusu operasyonda 1.7 ton yasaklı madde ve 1 milyon 181 bin adet hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya "Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek" diyerek kararlılık mesajı verdi.

Ankara dahil 27 ilde yasaklı madde operasyonu! 396 kişi yakalandı - Resim : 2

ANKARA'DA NE OLDU?

Operasyonun Ankara ayağında da neler olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonda 62.5 yasaklı madde ve 145.390 hapa el konuldu ve 5 sokak satıcısı yakalandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER