Ankara dahil 26 ilde kaçak ve sahte alkol operasyonu! Binlerce litre alkolü piyasaya süreceklerdi

Dönem dönem yaşanan sahte alkol ölümler insanlara bu konunun ne kadar ciddi bir durum olduğunu ortaya koymuştu. Emniyet birimlerde alkol konusunda illegal yöntemler izleyenlere operasyonlar ile cevap veriyor.

Ankara dahil 26 ilde kaçak ve sahte alkol operasyonu!

İnsan sağlığını tehdit eden şekilde alkol üretimi yapan ve yasa dışı yollar ile piyasaya alkol sokmaya çalışanlara 26 ilde operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda önemli miktarda ürün ele geçirildi.

"OPERASYONLARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çengel-7 adlı operasyonun bir haftadır sürdüğünü ifade etti. 50 kişiyi yakaladıklarını ifade eden Bakan Yerlikaya "Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı da operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" diyerek çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.

Kaçak ve sahte alkol operasyonu Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları KOM Şube Müdürlüklerince gerçekleştirildi.

Ankara dahil 26 ilde kaçak ve sahte alkol operasyonu! Binlerce litre alkolü piyasaya süreceklerdi

3 BİN LİTREDEN FAZLA

Yapılan operasyonlarda toplamda 3 bin 626 litre kaçak ve sahte alkolün ele geçirildiği bildirildi. Bakan Yerlikaya sözlerini operasyonlara katılan personelleri tebrik ederek sonlandırdı.

Sahte ve kaçak alkol tüketimine asla izin verilmiyor. Bu suçu işleyenlere ciddi şekilde cezalar verilirken vatandaşların bu konuda uzak durmaları çağrısı yapılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER