Ankara dahil 17 ilde Kıskaç-19 operasyonu! 72 şüpheli yakalandı

Ankara dahil 17 ilde FETÖ’ye yönelik Kıskaç-19 operasyonları düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 72 şüpheli yakalandı.

Ankara dahil 17 ilde Kıskaç-19 operasyonu! 72 şüpheli yakalandı

Ankara dahil 17 ilde yapılan Kıskaç-19 operasyonlarında 72 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise X hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik son 4 günde aralarında Ankara'nın da bulunduğu 17 ilde “Kıskaç-19” operasyonları düzenlendiğini ifade etti. Yerlikaya, operasyonlarda 72 şüphelinin yakalandığını belirtti. Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik son 4 günde 17 ilde düzenlenen “Kıskaç-19” operasyonlarında 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

KISKAÇ-19 OPERASYONLARI HANGİ İLLERDE DÜZENLENDİ?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon ile ilgili eski adı Twitter olan X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Ankara dahil 17 ilde Kıskaç-19 operasyonu! 72 şüpheli yakalandı

FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-19” operasyonları Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya ve Uşak’ta düzenlendi.

Örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olduğu belirlendi.

Kıskaç-19 operasyonları sonucu oldukça fazla dijital materyal ve örgütsel doküman bulundu. Yerlikaya paylaşımının sonunda ise operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER