Ankara dahil 10 ilde Bozdoğan-9 operasyonu! 47 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara dahil 10 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Bozdoğan-9 operasyonlarında, 47 terör örgütü şüphelisinin yakalandığını açıkladı.

Ankara dahil 10 ilde Bozdoğan-9 operasyonu! 47 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen Bozdoğan-9 operasyonlarının detaylarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına göre, Ankara dahil 10 ilde eş zamanlı olarak BTÖ'ye yönelik Bozdoğan-9 operasyonları düzenledin.

EGM İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri tarafından Ankara, Antalya, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Şanlıurfa ve Van’da düzenlenen operasyonlarda; şüphelilerin bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, terör örgütünün üniversite yapılanması DÖM (Demokratik Öğrenci Meclisi) ile gençlik yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde faaliyette bulundukları, cezaevlerinde bulunan örgüt mensuplarına finans sağladıkları, örgüt adına gerçekleştirilen eylemleri organize ederek katılım sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi.

47 GÖZALTI!

Ankara dahil 10 ilde Bozdoğan-9 operasyonu! 47 gözaltı

Bozdoğan-9 operasyonları sonucunda, 47 terör örgütü şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda ise, ruhsatsız tabancalara, çok sayıda yasaklı yayın ve dijital materyale el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ettiği paylaşımında, terör örgütlerine göz açtırmayacaklarını ve onlara yönelik mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER