Ankara Çubuk'taki sulama göletindeki balıkların ölüm nedenine araştırma talebi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan sulama göletindeki balık ölümleri bir süre önce gündeme taşınmıştı. Bu alandaki balık ölümlerinin nedeninin araştırılması istenirken Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle'den açıklama geldi.

Başkent Ankara'da bulunan sulama göletleri ile ilgili olarak bir süre öne balık ölümleri gündeme gelmişti. Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan bir sulama göletinde de toplu balık ölümleri yaşandı. Toplu balık ölümlerinin yaşanması sonrası Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle'den 'araştırma' talebi ile açıklama geldi.

Ankara'nın Çubuk ilçesi Kızılca Mahallesi'ndeki gölette çok sayıda balığın son dönemlerde toplu olarak öldüğü öğrenildi. Kızılca Mahallesi'ndeki sulama göletinde çok sayıda balığın ölüyor olması ile beraber 'araştırma' talebi gelirken çözüm için Ankara Büyükşehir Belediyesinden (ABB) yardım istendi.

ÇUBUK'TAKİ SULAMA GÖLETİNDE BALIK ÖLÜMLERİNİN NEDENİNİN ARAŞTIRILMASI İSTENİYOR

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Kızılca Mahallesi'ndeki gölette çok sayıda balığın son dönemlerde öldüğünü, ölmeye de devam ettiğini dile getirdi.

Ankara Çubuk'taki sulama göletindeki balıkların ölüm nedenine araştırma talebi

Buradaki sulama göletindeki balıkların ölüm nedeninin araştırılması gerektiğini belirten Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, sulama kanalını besleyen derenin ıslah edilmesi gerektiğini dile getirdi. Çubuk Ziraat Odası Başkanı Gülle, "Ölü balıklar kıyıya vuruyor.

Ankara Çubuk'taki sulama göletindeki balıkların ölüm nedenine araştırma talebi - Resim : 2

Bize göre oksijensiz kaldığı için balıklar ölüyor. Ancak tam nedeni de araştırılsa çok iyi olur. Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız ve üreticilerimiz için bu göl çok önemli. Aynı zamanda burası hafta sonu mesire alanı olarak da kullanılıyordu.

Ankara Çubuk'taki sulama göletindeki balıkların ölüm nedenine araştırma talebi - Resim : 3

Bu göle özellikle Büyükşehir Belediyesinin sahip çıkması gerekiyor." diye konuştu. Bu çerçevede göldeki balık ölümlerinin araştırılarak çözümünün bulunmasına yönelik talep gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı