Ankara Çubuk'ta patlıcan turşusu dönemi başladı

Türkiye'nin en büyük turşu üretim merkezlerinden biri olan Ankara Çubuk'ta patlıcan turşusu mesaisi başladı. Salatalık turşusu kurulumunu tamamlayan üreticiler yeni turşularına başladı.

Ankara Çubuk'ta patlıcan turşusu dönemi başladı

Türkiye'de turşu denilince akla ilk gelen üretim merkezlerinden biri olan Çubuk'ta salatalık turşusu kurulumunun tamamlanmasının ardından patlıcan turşusu dönemi başladı. Üreticiler salatalıktan sonra en çok sevilen turşulardan biri olan patlıcan turşusu için yeni sezonun ilk üretimine başladılar. Patlıcan turşusuna olan ilginin artması ile üretimde de artmıştı.

PATLICAN TURŞUSUNDA YENİ DÖNEM BAŞLADI!

Çubuk Ev Tipi Turşu Üretim Tesisi sorumlusu Satı Özkan yapmış olduğu açıklamasında "Öncelikle patlıcanları soyarız. Tuzlu suya koyarak bir müddet bekletiriz. Tuzlu su patlıcanların acısını alır. Ondan sonra salatasını domates, biber, lahana, acı biber, sarımsak ve maydanoz doğrayarak yaparız. Patlıcanların içini doldururuz. Daha sonrada bidona güzelce yerleştiririz. İçerisine su, sirke ve tuz koyuyoruz. Bu turşumuz her derde deva oluyor. Bunu herkes yapamaz, ustalık gerektirir." diyerek patlıcan turşusunun çok yararlı olduğunu söyledi.

Patlıcan turşusunun özellikle de nezle ve gribe iyi geldiği belirtilirken turşunun aynı zamanda yüksek miktarda probiyotik kaynağı olduğu vurgulandı. Yeni sezonun turşuları kurulmaya devam ederken patlıcan turşusu için üretimlerin arttırıldığı ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER