Ankara Çubuk'ta kadın girişimci çalıştığı iş yerinin patronu oldu

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bir kadın girişimci daha önce çalıştığı iş yerini devralarak 3 ev hanımına iş kapısı açtı.

Ankara Çubuk'ta kadın girişimci çalıştığı iş yerinin patronu oldu

Ankara’nın Çubuk ilçesinde başarılı kadın girişimcilere bir örnek daha çıktı. 52 yaşındaki Nuray Kınacı daha önce çalıştığı iş yerini devraldı. Bu devir işlemi ile beraber iş yeri sahibi olan Nuray Kınacı bununla da kalmadı iş yerinde 3 ev hanımını da istihdam ederek onlara aile bütçelerine katkı sağlamaları için imkan tanıdı.

İş yerinde yöresel hamur işleri üreterek satışını gerçekleştiren Nuray Kınacı müşterilerden oldukça ilgi görüyor. Ürünlerin lezzetini tadan müşteriler iş yerinin müdavimi haline gelirken iş hacmi günden güne artıyor. Kadınların girişimci olmaları durumunda başarılı olacaklarının altını çizen Nuray Kınacı imkanı olan her kadının cesaret ile iş hayatında olmalarını tavsiye ediyor.

Ankara Çubuk'ta kadın girişimci çalıştığı iş yerinin patronu oldu

ÇALIŞTIĞI YERİ DEVRALDI

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Nuray Kınacı, devraldığı iş yerinde istihdam sağladığı ev hanımlarıyla hamur işleri üretiyor.

Üç çocuk annesi 52 yaşındaki Kınacı, bir süre çalıştığı yöresel hamur işleri üreten iş yerini devralarak 3 ev hanımını istihdam etti.

VİŞNELİ ERİŞTE YOK SATIYOR

Kınacı, iş yerinde vişneli eriştesinin çok beğenildiğini, mantı, bazlama, gözleme ve içli pide çeşitleri ürettiklerini söyledi.

Ankara Çubuk'ta kadın girişimci çalıştığı iş yerinin patronu oldu - Resim : 2

USTASI ANNESİ

Hamur işlerini küçük yaşta öğrendiğini aktaran Kınacı, "Bu bazlama, gözleme yapmayı çocukken annemden öğrendim. O yıllarda bu konuda biraz becerim vardı." dedi.

İş yerinde çalışan ev hanımlarından Hatice Nokta ise kendisinin de iki çocuğu olduğunu, kazandığı parayla aile bütçesine katkı sağladığını ifade etti.

İş hayatında kadınların her geçen gün daha fazla yer alması oldukça büyük ilgiyle takip ediliyor. Başarılı kadın girişimciler diğer kadınlar için örnek oluyorlar. Yeteneklerini ve yapabileceklerini doğru zamanda ve doğru şekilde iş hayatına yansıtmayı başaran kadın girişimciler ekonomiye de önemli katkılar sunuyorlar.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER