Ankara Çubuk'ta buğday tarlası yandı!

Gündüz saatlerinde yaşanan yangın bölgede korku dolu anlar yaşattı. Vatandaşlar geniş bir alana yayılan alevleri endişe ile takip etti.

Hava sıcaklıklarının 40 dereceye merdiven dayadığı Ankara'da istenmeyen olaylar yaşanmaya devam ediliyor. Son olarak Çubuk'ta bir tarlada yangın meydana geldiği öğrenildi. Söz konusu yangının geride bıraktığı hasar ise söndürme işlemi sonrasında görüldü.

Edinilen bilgiye göre söz konusu yangın bir buğday tarlasında yaşandı. Yaşanan yangın sonucunda ise tam 40 dönüm alan büyük bir zarara uğradı. Tarlanın sahibine ve ilçe ekonomisine de zararı önemli bir ölçüde oldu.

İTFAİYE EKİPLERİ SÖNDÜRMEK İÇİN UĞRAŞTI

Çıkan yangın Çubuklu vatandaşlar tarafından da cep telefonları tarafından kayda alındı. Çıkış sebebi ile ilgili resmi bir bilgi bulunmayan yangının olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yoğun çabası ile söndürüldüğü öğrenildi.

Ankara Çubuk'ta buğday tarlası yandı!

Çubuk ilçesinde yaşanan bu yangın sıcak havaların yangın çıkma konusunda ne kadar kritik bir durum olduğunu gözler önüne serdi. Yanmaya çok müsait alanlardaki en ufak bir sigara izmariti ya da cam parçası bile devasa bir alanın tahrip olmasına, canlıların hayatlarını kaybetmesine neden olabiliyor.

YANGINA KARŞI DİKKATLİ OLUNMASI İSTENİYOR

Bu nedenle uzmanlar yaz dönemlerinde bu konu ile ilgili bireysel ve toplumsal olarak daha duyarlı bir şekilde hareket etmeyi tavsiye ediyor. Çubuk'ta yaşanan ve herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bildirilmeyen yangına dair polis ekipleri gerekli çalışmayı yürütüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER