Ankara Çubuk'ta ahır yangını!

Ankara'nın farklı ilçesinde çıkan yangınlarda maddi hasarlar ve can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Son gelen yangın haberinde ise çok sayıda büyükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi.

Yaz aylarının gelmesi ile beraber yangın vakalarında bir artış yaşandı. Genel olarak ilk başlarda çıkış nedeni belirlenemeyen yangınlar ekiplerin müdahalesi ile söndürülüyor. Başkent Ankara'da yangınlardan nasibini almayı sürdürüyor.

AHIR ALEVLERE TESLİM OLDU

Şehrin kırsal ilçelerinde çıkan yangının adresi bir ahır oldu. Bir şahsa ait olan yangında nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çıkan yangın bulunduğu yerin ahır olması ve saman dolu olması gibi etkenlerle kısa sürede büyük bir alev topuna dönüştü.

Yangına tanık olan mahalle sakinlerinin ihbarıyla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler gerekli önlemleri almalarının ardından yangını söndürmek için çalışmalarına başladı. Ahır yangınının bıraktığı hasar söndürme işlemlerinin tamamlanması ile ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU

Ahır sahibinin, ahırının küle dönmesi haricinde 12 büyükbaş hayvanının yangında hayatlarını kaybettiği bildirildi. Alevlerin kısa sürede büyük bir duman oluşturması ve ilçenin farklı yerlerinden görülebilmesi yangının tedirgin bir şekilde merak edilmesine neden oldu. Olay yerine gelen polislerde ahır yangınının sebebinin ne olduğunu ortaya çıkarmak için incelemelere başladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER