Ankara Çankaya'da tarihi eser operasyonu! Yüzlerce parça ele geçirildi

Türkiye'nin zengin bir kültürel geçmişe sahip olması önemli bir turizm kaynağı olarak biliniyor. Şehirlerinden tarihi eser fışkıran ülkemizde art niyetli girişimlere karşı mücadeleler sürüyor.

Başkent Ankara önemli bir tarihi eser operasyonuna ev sahipliği yaptı. Şehrin merkez ilçesinde yapılan operasyonda 223 tarihi eser ele geçirildiği öğrenildi.

ÖNEMLİ PARÇALAR ELDE EDİLDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ilçede 2 farklı noktada arama gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen aramalarda Sultan Abdülaziz tarafından gönderilen ferman, 8 Mecidiye nişanı, kaplumbağa kabuğu kaplı 3 kapaktan oluşan Edward Prior saat, 3 barut hazneli silah, 6 mücevher kabı, mühür, sikke ve süs eşyası olmak üzere 223 tarihi eser bulundu.

Çok sayıda kıymetli tarihi eserin ele geçirilmesinin ardından olay ile ilgisi olan bir kişi gözaltına alındı. Yakalanan yüzlerce eserin gerekli işlemlerin yapılmasının ardından sergilenmek üzere ilgili müzeye teslim edilmesi bekleniyor.

KAÇAKÇILIĞA AF YOK

Ankara'da ve ülke genelinde emniyet genel müdürlükleri bünyesinde kaçakçılık şubeleri operasyonlara devam ediyor. Tarihi eserlerde dahil olmak üzere her türlü yasadışı faaliyetlere göz açtırılmıyor. Yıl boyunca gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda tarihi parça ve suçlu yakalanıyor. Ele geçirilen eserler daha sonra müzelere gönderiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı