Ankara Çankaya'da alkollü sürücü taksi durağındaki araçlara çarptı

Trafik kurallarına uyulmaması sonucu pek çok olumsuz haber geliyor. Trafik kurallarını hiçe sayanlar trafik kazalarının yaşanmasına neden olurken Ankara'nın Çankaya ilçesinde de alkollü bir sürücünün taksi duraklarındaki araçlara çarptığı öğrenildi.

Ankara Çankaya'da alkollü sürücü taksi durağındaki araçlara çarptı

Oluşturulan trafik kurallarına uyulması gerekiyor. Kurallara uymayanlara cezai yaptırımlar uygulanırken bu kişiler çeşitli kazaların yaşanmasına neden olurken basına da bu kazalar yansımaya devam ediyor. Son olarak Başkent Ankara'dan gelen bir kaza haberine göre kazaya alkollü sürücünün sebep olduğu öğrenildi.

Ankara’da sürücüsü alkollü olduğu iddia edilen araç, bir taksi durağının önünde park halindeki araçlara çarptı. Kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Kazanın Çankaya ilçesinde meydana geldiği öğrenildi.

ÇANKAYA'DAKİ ALKOLLÜ SÜRÜCÜ TAKSİ DURAĞINDAKİ ARAÇLARA ÇARPTI

Edinilen bilgiye göre, Ankara'nın Çankaya ilçesi Çayyolu Mahallesi’nde bir araç, bir taksi durağının önünde park halindeki iki araca çarptı. Aracın çok hızlı gelerek kazaya sebep olduğunu söyleyen taksi şoförü F. D., “Gece saat 00.00 sularında yukarıdan gelen hızlı araç, duraktaki iki aracımızı şu bölgede tabiri caizse biçti. Şoför büyük ihtimalle alkollüydü. Araçları biçti. Yani biz daha önce de hani taksi durağı olarak yetkililere başvurduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi olsun, CİMER olsun çok yazı yazdık. Çünkü bizim durağımız şu an inanılmaz kötü bir yerde. Yani yukardan aşağı gelen araçlar kör nokta olduğu için görmüyor bazen.'' dedi. Olayı ve sorunlarını anlatan taksi şoförü, ''Sadece arabaların arka kısımlarını görüyorlar, diğer kısımlarını görmüyorlar. Biz Büyükşehir Belediyesine yazımızı yazdık, dilekçemizi de verdik, gönderdik ama hiçbir şekilde bir dönüş alamadık. Bu kaza bekleniyor muydu? Tabii ki bekleniyordu. Çünkü yokuştan aşağı gelen araba alkollü oluyor, gece hızlı geliyor. Yokuş var, oradan da etkileniyor. Durağımızın yenilenmesi lazım. Çünkü bütün civar duraklar yenilendi, bizimki yenilenmedi. Şoför olay anında yaralanmadı. Herhangi bir yararlanması yoktu. Zaten alkollü olduğu için oturup kaldı, sonra ambulans geldi” diye konuştu.

Kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Taksiciler, kaza yapan araç sürücüsünün alkollü olduğunu iddia etti. Taksici esnafı ise duraklarının bulunduğu yerle ilgili olarak yetkililerden destek istedi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER