Ankara Çamlıdere’deki ot yangını ormanlık alana sıçradı

Ankara Çamlıdere'deki ot yangını büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangının daha da büyümesi üzerine Bolu'nun Gerede ilçesi de durumdan etkilendi.

Ankara Çamlıdere’deki ot yangını ormanlık alana sıçradı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde öğle saatlerinde çıkan yangın Bolu'nun Gerede ilçesine sıçradı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Çamlıdere ilçesine bağlı Kuşcular - Avdan Mahalleleri arasında başlayan ot yangınının ormanlık alana sıçradığını ifade ederken yangına müdahale edildi.

Çamlıdere’de çıkan yangının ekiplerin müdahalesi sonrası kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangının, ekiplerin müdahalesi sonrası kontrol altına alındığı öğrenilirken Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan yangın ise henüz kontrol altına alınamadı.

ÇAMLIDERE’DEKİ OT YANGINI ORMANLIK ALANA SIÇRADI GEREDE'YE KADAR UZANDI

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam Şahinler Mahallesi’nde 16 araç ve 35 personelle müdahale edilen yangının ardından, Çamlıdere Kuşcular-Avdan mahalleleri arasında çıkan ve ormanlık alana sıçrayan ot yangınına ise toplamda 44 araç ve 66 personel, Keresteciler, Batıkent, Etimesgut, Altınpark, Başkent OSB ve ASO OSB’den gelen destekle yangına müdahale edildiğini ifade etti.

Ankara Çamlıdere’deki ot yangını ormanlık alana sıçradı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada bugün saat 12.28 sıralarında Demirler köyü mevkisinde çıkan orman yangınını söndürmek için ilgili tüm kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren çalışmalara başladığı belirtildi. Çalışmaların havadan ve karadan aralıksız devam ettiği aktarılan açıklamada AFAD, pek çok ilden yardıma gelen ekiplerin çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti.

SONRAKİ HABER