Ankara Çamlıdere'de şiddetli fırtına korku dolu anlar yaşattı

Başkentin merkeze uzak ilçelerinden Çamlıdere zor anlar yaşadı. Kentteki olumsuz havadan etkilenen ilçede şiddetli rüzgar vatandaşların günlük hayatlarına devam ederken zorlanmalarına neden oldu.

Ankara için günler öncesinden yapılan uyarılar sonrasında bir çok yerde yağış ve fırtına etkili oldu. Hayatı durma noktasına getiren rüzgarların yaşattığı etki Çamlıdere'nin Pelitçik köyünde bir vatandaş tarafından görüntülendi.

AĞAÇLAR YAPRAK GİBİ SALLANDI

Çekilen görüntülerde bir kişinin sokakta yürümesini nerdeyse imkansız hale getirecek bir rüzgarın olduğu, ağaçların ise kopma noktasına geldiği görüldü. Çamlıdere ilçesinin merkezinin ardından köylerinde de bu durumun yaşanması korkutucu bir an olarak akıllarda yer edindi.

Çamlıdere ilçesinde bugün devam etmesi beklenen yer yer sağanak yağışlı hava durumunun yarından itibaren yerini güneşli günlere bırakması bekleniyor. Meteoroloji 9. Bölge Müdürlüğü'nün Çamlıdere ilçesi için yaptığı tahminde ilerleyen günlerde havanın parçalı bulutlu olarak seyretmesi bekleniyor.

ANKARA YAĞMURU GERİDE BIRAKIYOR

Çamlıdere ilçesinde yaşanan bu durumun Ankara'nın genelinde de aynı şekilde seyretmesi bekleniyor. Kentte bugün etkili olan yağmurlu ve rüzgarlı havanın yerini güneşli ve sıcak havalara bırakması ön görülüyor.

Sık sık hava değişimlerinin yaşandığı Ankara'da vatandaşların hava durumunu takip etmesi ve ona göre hazırlanması sağlık açısından önem arz ediyor. Aşırı sıcaklarda dışarı çıkılmaması ve bol su tüketimi bu dönemlerde daha dah ön plana çıkıyor.

Kaynak: Haberankara.com