Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı destekleyen projesi çiftçinin yüzünü güldürdü

Ankara Büyükşehir Belediyesi, halkın kalkınmasını önceleyen projelerle desteklerini sürdürüyor. 2019 yılından bugüne Başkentli üreticilerin yüzlerini güldüren belediyenin kırsal kalkınma projeleri de sonuç vermeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı destekleyen projesi çiftçinin yüzünü güldürdü

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı destekleyen projesi çiftçinin yüzünü güldürdü - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara'ya yatırım yapmaya, üretici ve üretimi desteklemeye devam ediyor. ABB kırsal kalkınmayı önceleyen desteklerle 2019 yılından bugüne Başkentli üreticilerin yüzlerini güldürürken bu destek de sonuç vermeye devam ediyor.

Kırsal kalkınmayı destekleyerek kent ve ülke ekonomisini canlandırmayı amaçlayan ABB, bitkisel ve hayvancılık projeleriyle 4 yılda yalnızca Ankara'nın Sincan ilçesinde toplam 6 bin 687 çiftçiye ulaştığını bildirdi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

ABB'DEN SİNCAN’DA ÇİFTÇİYE TAM DESTEK

2019 yılında Ankara’nın dört bir yanında kırsal kalkınma atağı başlatan ABB, tüm ilçelerde olduğu gibi Sincan’da da desteklerini sürdürüyor. Ankara'nın tüm ilçelerinde kırsal kalkınmayı destekleyen proje ve çalışmalara imza atan ABB, 4 yılda Sincan’da toplam 6 bin 687 çiftçiye destek oldu. Sincan ilçesindeki 228 bin 146 dekarlık alanda 2019 yılından bugüne kadar sadece Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü’nün yaptığı yatırım 16 milyon 150 bin 569 TL’ye ulaştı.

arsiv-10.jpg

Tohumdan sebze fidesine, mazottan sıvı gübreye, aracılık eğitiminden suni tohumlamaya kadar pek çok farklı alanda gerçekleştirilen destekler kapsamında toplam 16 milyon 661 bin 387 TL’lik kırsal kalkınma yatırımı yapıldı.

228 BİN 146 DEKARLIK ALANDA DESTEK SAĞLANDI

ABB tarafından yapılan resmi açıklamada sayısal veriler paylaşıldı. Buna göre; Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü,

Sincan ilçesindeki 228 bin 146 dekarlık alanda 6 bin 540 çiftçiye yem bitkisi tohumu, sebze fidesi, nohut ve buğday tohumu, sıvı gübre ve mazot desteklerinde bulundu.

arsiv-9.jpg

2019 yılında 215 çiftçiye silajlık mısır, adi fiğ, korunga ve macar fiğ tohumu desteklerinde bulunulurken 2020, 2021 ve 2022 yıllarında nohut, arpa, buğday tohumu ve sebze fidesi ile mazot destekleri yapılmaya başlandı.

2023 yılının ilk 7 ayında ise 1020 çiftçiye 3 milyon 39 bin TL’lik mazot, 463 çiftçiye ise domates ve sebze fidesi desteklerinde bulunuldu.

arsiv-8.jpg

Sincan’ın kırsal mahallelerinde Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü tarafından gölet temizliği, dere ıslahı, sulama kanalı temizliği, gölet genişletme ve sıvat kurulumu çalışmaları gerçekleştirildi.

147 YETİŞTİRİCİ HAYVANCILIK DESTEKLERİNDEN FAYDALANDI

Hayvancılık Hizmetleri Şube Müdürlüğü 2021 yılında başladığı destekler kapsamında 147 kişiye ulaştı.

arsiv-13.jpg

Arıcılık eğitimi, teke ve gebe düve destekleri, ücretsiz suni tohumlama, hayvan besleme eğitimi, gıda eğitimi, afetzedelere silaj ve küçükbaş hayvan yıkama havuzu gibi pek çok farklı alanda çalışmalar gerçekleştirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER