Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden örnek davranış! Saha personeli öğle saatlerinde çalışmayacak

Basra sıcaklıklarının hakim olduğu başkentte kuru sıcak nedeniyle yetkili birimler sık sık 'dışarı çıkmayın' uyarısı yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi sıcak havalara karşı vatandaşları uyarırken belediyenin saha personeli için önemli bir karar aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden örnek davranış! Saha personeli öğle saatlerinde çalışmayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden örnek davranış! Saha personeli öğle saatlerinde çalışmayacak - Ankara'da son yılların en sıcak yazı yaşanıyor. Ankara'daki hava sıcaklıkları kritik seviyelerine yükselirken termometreler de neredeyse 45 dereceyi gördü Ankara'nın hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de önemli açıklamalara yer verdi. Yetkili birimler özellikle saat 11.00 ile 1600 arasında dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Ankaralılar buradaTIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Ancak başkentte hakim olan kuru hava sıcaklıklarına vatandaşların evde kalması da çözüm sağlanmıyor. Nem ve kuru sıcaktan şikayetçi olan Ankaralılar kendini sulama havuzlarının olduğu bölgelere atıyor. Sıcak havalarda vatandaşlara sık sık tavsiyeler ve uyarılar verilirken ABB, örnek bir karara imza attı.

ABB'DEN SAHA PERSONELİ İÇİN YENİ KARAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle, sahada çalışan personelin zorunlu haller dışında öğle saatlerinde çalıştırılmaması kararı aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, aşırı sıcakların yaşandığı Ankara'da, arazide ve sahada çalışan belediye personeli, 10.30-15.30 saatleri arasında çalıştırılmayacağı öğrenildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER