Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kente gelen üniversite öğrencilerine destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki üniversitelere kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri AŞTİ’de karşılamaya devam ediyor. Hem şehrin tanıtımı hem de kente ilk kez gelenlere destek olmak üzere Başkent Gençlik Meclisi, AŞTİ'de hazır bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kente gelen üniversite öğrencilerine destek!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçlanması ile beraber Ankara'ya gelecek öğrencilere destek olacaklarını ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın vaadi gerçekleşiyor. Başkent Gençlik Meclisi, ABB iş birliğiyle kente yükseköğrenim görmeye gelen öğrencilerini AŞTİ’de kurduğu ‘Dayanışma Masası’nda karşılıyor. ‘Üniversite Ankara’da Okunur’ sloganıyla açılan stantlarda, öğrencilere başta barınma ihtiyaçları olmak üzere kent hakkında detaylı bilgi veriliyor.

Ankara'yı ilk kez keşfedecek öğrenciler için belirli rotalar hakkında da bilgiler verilirken ABB'nin sunduğu imkanlar ve Ankara’ya dair genel bilgilendirmeler de yapılıyor.

ABB ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YANINDA

Başkent Gençlik Meclisi üyeleri, Ankara’ya üniversite okumaya gelen öğrencilerin kente uyum sağlamalarına yardımcı olurken, barınma konusunda desteğe ihtiyaç duyan öğrencileri de ABB tarafından kurulan standa yönlendiriyor. BUGSAŞ Genel Müdürü Halil Vecihi İyigün öğrencilere yönelik verilen hizmete yönelik bir değerlendirmede bulunurken “Standımızda yurtlara yerleştirilen öğrencileri yönlendiriyoruz, bilgilendirme yapıyoruz. Buna müteakip yurtlara yerleşemeyen öğrenciler olursa kısa bir süreliğine Ankara Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde bulunan yurtlarda imkânlarımız dâhilinde ağırlıyoruz.” dedi.

toy6310.jpg

''HEDEFİMİZ ANKARA'YI BU KONUDA BİRİNCİ KENT YAPMAK''

Ankara'nın 400 bine yakın üniversite öğrencisi, 22 üniversitesi ve 50 bine yakın akademik kadrosu ile üniversite eğitiminin kaliteli şekilde alındığı kentlerin başında geldiğini söyleyen Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin de “Başkent Gençlik Meclisindeki kardeşlerimiz üniversite okumak için Ankara'ya gelen kardeşlerimizi AŞTİ’de karşılayarak çok güzel bir organizasyon yapıyorlar.

toy6322.jpg

Ankara Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi'nin ilgilileri ve yetkilileriyle birlikte Ankara'ya gelen üniversite öğrencilerinin sahipsiz olmadıklarını, Ankara’ya aidiyet hissetmelerini sağlayacak çok güzel faaliyetlerde bulunuyorlar çünkü bir zamanlar kendileri de aynı duyguları yaşadılar, aynı süreçlerden geçtiler.'' dedi.

toy6306.jpg

Bununla beraber ''Ankara üniversite öğrencilerinin en fazla yaşamayı tercih ettiği ikinci şehir konumunda. Hedefimiz Ankara'yı bu konuda birinci kent yapmak.'' diyen Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şahin, ''Bunun için de ‘Üniversite Ankara'da Okunur’ sloganının altında toplanan kentin bütün sivil bileşenlerinin, kamu ile özel ortaklıklarının ve gençlerin bir arada hareket etmesi büyük önem taşıyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

toy6210.jpg

Başkent Gençlik Meclisi'nin AŞTİ'deki standının 29 Eylül Cuma gününe kadar Ankara’ya yeni gelen öğrencilere danışmanlık hizmeti vermeye devam edeceği açıklandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER