Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerine yeni yatırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki yatırımlarına her geçen gün yenisini ekliyor. Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerine yeni yatırımlar yapan belediye, iki ilçeye modern itfaiye istasyonu inşa edeceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerine yeni yatırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerine yeni yatırım - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) kente olan yatırımları devam ediyor. Kentin ihtiyaç ve eksikleri doğrultusunda yeni projelere atan ABB'den Gölbaşı ve Yenimahalle ilçeleri için yeni yatırım haberi geldi.

ABB, Başkent Ankara halkının can ve mal güvenliğini ön planda tutan projelere imza atmaya devam ediyor. İtfaiye teşkilatını güçlendirmek adına araç filosunu genişleten ABB, kentin dört bir yanına yeni ve modern itfaiye istasyonları inşa ediyor.

ekran-goruntusu-2023-07-26-173847.png

YENİMAHALLE VE GÖLBAŞI'NA İKİ MODERN İTFAİYE İSTASYONU

ABB, Gölbaşı ilçesi Tulumtaş Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Yuva Mahallesi’nde hizmet verecek olan yeni ve modern itfaiye istasyonları için çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. 7/24 esasına göre çalışan itfaiyecilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği itfaiye istasyonlarının 2023 yılında tamamlanarak hizmete başlaması planlanıyor.

Yenimahalle Yuva Mahallesi’nde 3 bin 6 metrekare arsa alanı üzerine 1360 metrekare inşaat alanı ve betonarme olarak yapılan 2 katlı istasyon binası, 4 itfaiye araç kapasiteli olacak.

Ankaralılar burada!TIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM TAKİP ET

2 bin 741 metrekare arsa alanı üzerine 662 metrekare inşaat alanı üzerine betonarme olarak yapılan Gölbaşı Tulumtaş Mahallesi’ndeki itfaiye istasyonu ise 2 katlı ve 3 araç kapasiteli olarak hizmet verecek.

ekran-goruntusu-2023-07-26-173829.png

BAŞKENTTE İSTASYON SAYISI 48’E ULAŞACAK

İtfaiyecilerin ihtiyaçlarının düşünüldüğü istasyon binalarında yemekhane, santral odası, yatakhaneler, giyinme ve soyunma odaları bulunacak ve çevresine çeşitli sportif alanlar yer alacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilecek istasyonların tamamlanmasıyla Ankara İtfaiyesi’nin Başkent genelindeki istasyon sayısı 48’e ulaşacak. Öte yandan araç filosunun genişlemesi ve olası olumsuz durumlara müdahalenin hızlanması amacıyla da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER