Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Etimesgut ilçesine 2 yeni yatırım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin ihtiyaçlarını önceleyen projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Etimesgut ilçesine 2 yeni yatırıma imza atan belediyeden açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Etimesgut ilçesine 2 yeni yatırım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Etimesgut içesine 2 yeni yatırım! - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kente yatırım yapmaya devam ediyor. Ankaralıların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda pek çok farklı projeye imza atan ABB, Etimesgut ilçesi için 2 yeni tesis müjdesi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi’ne 2 ayrı tesis kazandırmak için çalışmalarını sürdürürken 7 bin metrekarelik aile yaşam merkezi ve yaklaşık 4 bin metrekarelik sosyal yaşam merkezinin inşaat çalışmalarının yıl sonunda tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

2023 SONUNA KADAR TESİSLERİN İLÇEYE KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi’nde yapımına başlanan aile yaşam merkezi ile sosyal yaşam merkezinin tamamlanması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Her iki tesisin de inşaat çalışmalarının yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Etimesgut ilçesine kazandırılması hedeflenen projelerin son durumunu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi sakinlerine anket yaparak ihtiyaçları doğrultusunda yapımına başladığımız: Aile Yaşam Merkezi ve Sosyal Yaşam Merkezini yıl sonuna kadar hemşehrilerimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL YAŞAM MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yapracık’a bir sosyal yaşam merkezi kazandırmak için harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı hedefliyor.

sosyal-yasam-merkezi-5.jpg

Yaklaşık 4 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen sosyal yaşam merkezi, bol yeşilin olduğu bir sosyal alana sahip olacak. 36 araçlık açık ve kapalı otoparkın olacağı merkez; 210 kişilik bir konferans salonu, sergi salonu, amfi tiyatro, 100 kişilik kütüphane, kişisel gelişim kursları atölye ve etüt sınıfları ile bölge halkına hizmet verecek.

aile-yasam-merkezi-3.jpg

ETİMESGUT AYM’DE İNŞAAT YÜZDE 40 SEVİYESİNE ULAŞTI

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin, Yapracık Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüğü Etimesgut Aile Yaşam Merkezi’nin (AYM) inşaatı yüzde 40 seviyesine kadar taşıdı. 7 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve tamamlanmasının ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek olan merkezde; yetişkin ve çocuk havuzları, buhar odası, sauna, revirin yanı sıra yoga ve fitness eğitim birimleri ile kütüphane, folklor eğitim sınıfı, resim ve el işi atölyeleri, müzik atölyesi, fotoğraf atölyesi, heykel atölyesi bulunacak.

aile-yasam-merkezi-1.jpg

Ayrıca merkezde yabancı dil sınıfları, işaret dili birimi, bilgisayar odaları, bireysel ve engelli çalışma odaları, çocuk oyun alanı, halkla ilişkiler, psikolog odası ile açık ve kapalı otopark yer alacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER