Ankara Büyükşehir Belediyesi sulu tarım çalışmaları kapsamında Kahramankazan'da toplantı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kırsal kesimlerinde başlattığı kalkınma hamlelerine hız kesmeden devam ediyor. Belediye, bu kapsamda Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sulu tarım çalışmaları kapsamında Kahramankazan'da toplantı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi sulu tarım çalışmaları kapsamında Kahramankazan'da toplantı düzenledi - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) üretimi ve üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Ankara'nın kırsal kesimlerinde başlattığı kalkınma projeleri sonuçlar vermeye devam ederken Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Sulama Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları da sürüyor.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

ABB, Ankara'da sulu tarımın geniş alanlara yayılması için projelerini çeşitlendiriyor. Bu kapsamda önceki yıllarda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ancak kanalların zaman içerisinde deforme olması ve bakımsızlık sebebiyle atıl duruma düşen Kahramankazan Örencik Göleti’ni tekrardan sulamaya açtırmak için çalışmalarına başladıklarını bildirmişti Konu hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

YENİDEN ÜRETİMLE MİLLİ EKONOMİYE KATKI SAĞLANACAK

Ankara'nın Kahramankazan ilçesi Örencik Mahallesi’nde ikamet eden çiftçilerin ekonomisine katkıda bulunmak ve sulama göletinin tekrar kullanıma kazandırılması için Örencik Köy Konağı’nda düzenlenen Basınçlı Sulama Projesi Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

ekran-goruntusu-2023-08-06-002546.png

Toplantıya Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Kırsal Hizmetler Dairesi çalışanları ve yerli üreticiler katıldı. Projeyle birlikte 100 hektardan fazla maliyetler sebebiyle ekimi yapılamayan alanın tekrar tarıma açılacağı ve milli ekonomiye katkı sağlanacağı açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-08-06-002607.png

Proje, cazibeli sulama şebekesi olarak kurulacağından enerji maliyetli olmayacağı, pompalar ile sulama yapan çiftçilerin de ek enerjiye ihtiyaç duymayacağı kaydedildi.

BASINÇLI SİSTEMLE SULAMA SAĞLANACAK

Hazırlanan projeyle 5,2 kilometre boru döşenmesi planlandığını ve çiftçilerle son görüşmeleri yaptıktan sonra projenin ihaleye çıkacağını dile getiren Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, “Kahramankazan’ın Örencik Mahallesi’nde sulama şebekesi inşası ile ilgili çiftçilerimizi bilgilendirme toplantısı yaptık.

ekran-goruntusu-2023-08-06-002554.png

Yaklaşık olarak 100 hektar yani bin dönümlük alanı var olan göletten su alarak basınçlı sistemle sulamasını sağlayacağız. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirdik, suyun öneminden bahsettik. Toprak analizi ekibimizde burada onunla ilgili bilgilendirme yapıyor. Böylece hem su hem de gübreleme ile ilgili genel bilgileri vereceğiz.

ekran-goruntusu-2023-08-06-002534.png

Kısmet olursa önümüzdeki sezona sulama mevsimine kapalı sulama sistemimizi inşa etmiş olacağız.” ifadelerine yer verdi. Çiftçiler vermiş olduğu desteklerden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken memnuniyetlerini dile getirdiler.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER