Ankara Büyükşehir Belediyesi Smart Ankara projesi ile elektrikli bisikletleri kente kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Başkentte bir süre önce start verilen Smart Ankara projesi kapsamında kente yeni elektrikli bisikletler kazandırıldığı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Smart Ankara projesi ile elektrikli bisikletleri kente kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, insan odaklı ve çevre dostu projeleri hayata geçirmeye devam ederken sosyal belediyecilik anlayışını da sürdürüyor. Ankara2da pek çok yeni projeye imza atan ABB, bir süre önce duyurduğu Smart Ankara Projesi ile ilgili de bilgiler vermeye devam ediyor. Bu kapsamda kente elektrikli bisikletler kazandırıldığını açıklayan ABB, proje hakkında güncel bilgileri aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Smart Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı” kapsamında çalışmalarına devam ederken Bisiklet Kampüsü’ne 408 adet elektrikli bisiklet, 8 adet bisiklet sayacı ve Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi’ne yönelik yazılım temin edildiği öğrenildi.

SMART ANKARA PROJESİ İLE YENİ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER GELDİ

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara'da sürdürülebilir ulaşım sistemlerini devreye almak için “Smart Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı” kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından koordine edilen, EGO Genel Müdürlüğü tarafından da yürütülen proje kapsamında yeni elektrikli bisikletler ve aparatlarının temini yapıldı.

toy-2899-1.jpg

Söz konusu elektrikli bisikletlere yazılım ve entegrasyon süreci başlatılırken 243 adet bisikletin daha alınacağının planlandığı aktarıldı.

ABB'NİN BİSİKLET KAMPÜSÜ TÜRKİYE’DE BİR İLK

Bisiklet Kampüsü’nde bilgiler veren EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Türkiye’de bir ilk olarak Başkentimizde bisiklet kullanımını artırmak ve bisiklete yönelik projeler üretmek amacıyla Bisiklet Kampüsü’nü açtık. Bu yerleşke, Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen Smart Ankara Projesi kapsamında bugün ilk partisini teslim aldığımız bisikletlerle kurulacak olan Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi’nin yönetim merkezi olacak.'' dedi.

toy-2898-1.jpg

Ayrıca, elektrikli bisikletlerin tamir, bakım ve onarımları ile bisikletli ulaşıma ilişkin veri analizleri, ücret toplama sistemi ve yedek parça depolama gibi işlemlerin de yapılabileceğini aktardı.

ekran-goruntusu-2023-09-09-104003.png

Söz konusu projeyle ilgili ABB'nin aralıksız çalışmaları sürerken vatandaşlar da bilgilendirilmeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER