Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören'deki yangında hayatını kaybeden itfaiye erinin ardından yazılı açıklama yaptı

Keçiören ilçesindeki bir apartmanın giriş katında çıkan yangında 4 itfaiye eri dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan itfaiye erlerinden birinin hayatını kaybetmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören'deki yangında hayatını kaybeden itfaiye erinin ardından yazılı açıklama yaptı

Ankara'nın Keçiören ilçesi Osmangazi Mahallesi Bölük Caddesi'nde 5 katlı apartmanın zemin katındaki dairede sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında dumandan etkilenen 4 itfaiye eri ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yangına müdahale sırasında 4 itfaiye eri dumandan etkilenirken, birinin durumunun ağır olduğu ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi. Hayatını kaybeden itfaiye eri ile ilgili bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yazılı bir açıklama yayımladı.

ABB'DEN AÇIKLAMA: ''BİR MESAİ ARKADAŞIMIZ TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMAMIŞTIR''

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada "Keçiören ilçesi Osmangazi Mahallesi Bölük Caddesi’nde bir apartmanda çıkan yangında 4 itfaiye personelimiz, mahsur kalma vakası olup olmadığını kontrol ederken yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştır.Bir mesai arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Tedavi görmekte olan 3 mesai arkadaşımızdan ikisinin sağlık durumu ağır, birinin ise sağlık durumu iyidir.

Keçiören İlçesi Osmangazi Mahallesi Bölük Caddesi’nde bir apartmanın -2. katında çıkan yangın üzerine Keçiören İstasyonu saat 07.40’ta olay yerine sevk edilmiştir. Saat 07.46’da olay yerine ulaşan ekibimizin takviye talebi üzerine Bağlum İstasyonu ekibi 07.58’de, Şentepe İstasyonundan ise çok maksatlı araç 08.03’te olay yerine yönlendirilmiştir.

Alınan ilk bilgiye göre dört itfaiye personelimiz, -2. katta mahsur kalma vakası olup olmadığını kontrol ederken yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştır. Bir mesai arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Tedavi görmekte olan üç mesai arkadaşımızdan ikisinin sağlık durumu ağır, birinin ise sağlık durumu iyidir.

ekran-goruntusu-2023-10-04-131427.png

Görevi başında şehit olan kahraman itfaiye erimiz, mesai arkadaşımız Fahrican Yavaş’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve tüm itfaiye teşkilatlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri sürmekte olan mesai arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kurumumuz süreci yakından takip etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER