Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nda misafirlerini ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan minikler için çeşitli gezi etkinlikleri düzenliyor. Belediyenin düzenlediği gezilere ilgi devam ederken bu kez Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nda minikler ağırlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nda misafirlerini ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyor. ABB'nin sürdürdüğü sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışı kapsamında her yaş grubu için farklı etkinlik programları düzenlenmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu kez Ankaralı minikleri Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nda misafir etti. Kent genelindeki çeşitli okullardan gelen minikler, öğretmenleri ve ABB ekipleri eşliğinde hayvanlarla iç içe bir gün geçirme imkanı buldu.

KEÇİÖREN EVCİL HAYVANLAR PARKI BAŞKENTLİ MİNİKLERİ AĞIRLIYOR

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nda düzenlenen etkinliklerde çocuklar, hayvanlarla daha yakın temas kurarken hayvanlar hakkında da bilgi sahibi oldu. Ankara’nın sembolleri arasında yer alan endemik türe sahip Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara arısı da ABB Başkent Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenen “Başkentin Beş Beyazı” adlı tiyatro oyunuyla miniklere tanıtıldı.

ihs-7123.jpg

Hayvan haklarına duyarlılığı artırmak ve bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Aydın Kayalı, “Amacımız çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak ve farklı türden hayvanları gösterip bunlara yakından temas edebilmelerini sağlamak” ifadelerine yer verdi.

ihs-7200.jpg

Öte yandan ABB minikleri Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nda misafir etmeye devam edeceğini açıkladı. Kent genelindeki çeşitli okullardan gelen öğrenciler, hayvanlarla iç içe bir gün geçirme imkanına yıl boyunca devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER