Ankara Büyükşehir Belediyesi gençleri tırmanma duvarında buluşturdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası'nda unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi gençleri tırmanma duvarında buluşturdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası'nı unutulmaz bir etkinlikle karşıladı. Dikmen Vadisi'nde gerçekleştirilen "Dağcılık ve Tırmanma Eğitimi"ne ev sahipliği yaparak, başkentli gençleri tırmanma duvarı heyecanıyla buluşturdu. "Enerjini Keşfet, Sağlığını Kutla" sloganıyla düzenlenen etkinlik, spor ve sağlıklı yaşamı teşvik etti.

ankara-tasarim-12.jpg

Gençler Dağcılığın Heyecanını Yaşadı

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Dağcılık ve Tırmanma Eğitimi"ne imza attı. Ankara Kent Konseyi ve Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, gençler arasında dağcılık sporuna ilgiyi artırmayı amaçladı. Dikmen Vadisi'ndeki tırmanma duvarı, bu etkinliğin merkezi oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen uzman eğitmenler, gençlere tırmanma sanatını öğretti. Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve Başkentli üniversite öğrencilerinden oluşan 10 kişi, tırmanma duvarının heyecanını ilk kez yaşadı.

dji-20230901154019-0012-d.jpg

Dağcılık Sporuna Farkındalık

Türkiye Dağcılık Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Onur Kartal, etkinliğin Halk Sağlığı Haftası'na özel olduğunu ve tırmanma sporunun güvenli bir aktivite olduğunu vurgulayarak, "Tırmanış sporu kural ve talimatlara uyulduğu sürece emniyetli bir spor… Bu sporun ne kadar emniyetli olduğunu, risklerin nasıl bertaraf edildiğini anlatıyoruz ve onlara ilk defa tırmanma deneyimi yaşatıyoruz" dedi.

Katılımcı gençler, tırmanmanın zorlayıcı ama bir o kadar da keyifli ve eğlenceli bir deneyim olduğunu paylaştılar. Cesaret örneği veren gençler, sporun kendilerini daha da geliştirmeleri için bir fırsat sunduğunu dile getirdiler.

screenshot-3.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu etkinliği, gençler arasında sağlıklı yaşamın ve sporun önemini vurgulayan olumlu bir örnek olarak öne çıkıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER