Ankara Büyükşehir Belediyesi emeklilere üçüncü kez 1000 TL destek ödemesi gerçekleştirdi!

Ekonomik sıkıntıların arttığı dönemde vatandaşa Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşa desteği devam ediyor. Ankara'da vatandaşlara sosyo-ekonomik destek veren belediye emeklilere yaptığı bin TL'lik ödeme programının üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi emeklilere üçüncü kez 1000 TL destek ödemesi gerçekleştirdi!

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Art arda gelen zamlar, market raflarından faturalara kadar yansımaya devam ederken vatandaşların bütçe dengesi de durumdan etkilenmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar nakde olan ihtiyacı artırırken son dönemde maaşları enflasyon karşısında asgari geçim şartlarını sağlamayan emekliler de ses yükseltmeye devam ediyor.

Aldıkları maaşların yetersiz kalmasından yakınan emekliler için devreye belediyeler, hükümet ve çeşitli kuruluşlar tarafından verilen sosyal yardımlar giriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile yeni uygulamalara imza atarken ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın emekliye destek vaadi de yerini bulmaya devam ediyor. ABB'nin 7 bin 500 TL alan emeklilere desteği sürüyor.

ABB'DEN EMEKLİYE 1000 TL DESTEK ÖDEMESİ ÜÇÜNCÜ KEZ YAPILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, halkın yanında olmaya devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar çeken Ankaralıların her anında yanında olan ABB, emeklilere verdiği bin TL tutarındaki destek ödemesi ile alkış topladı. Geçtiğimiz aylarda ABB'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla emeklilere seslenen ABB Başkanı Yavaş, “İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler.” ifadelerine yer vermişti. Rekor başvurunun alındığı kaydedilen emekliye destek ödemesi programında hak sahiplerine üçüncü kez ödeme yapıldığı kaydedildi.

b796e060-3453-43f7-b473-98d8b855a351.jpg

Alınan başvurular dahilinde emekliye 1.000 TL değerinde destek ödemesi yapan ABB, ekonomik zorluklar yaşayan ve sosyal yardım alma şartlarını taşıyıp ABB'ye başvuran 15 bin 329 emekli için bin TL'lik destek ödemesinin üçüncü etabını gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 7 bin 500 lira alan emeklilere desteği sürüyor. ABB, ekonomik zorluklar yaşayan ve sosyal yardım alma şartlarını taşıyan 15 bin 329 emekli için üçüncü kez 1000'er TL destek ödemesi gerçekleştirdi.

ABB'DEN BİN TL EMEKLİ YARDIMI NASIL ALINIR?

ABB'nin emekliye verdiği destekten yararlanmak isteyen emekliler “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER