Ankara Büyükşehir Belediyesi çocuklar için Erken Öğrenme Festivali düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi birbirinden yeni proje ve etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Son olarak Gazipark'ta çocuklar için Erken Öğrenme Festivali düzenlendiği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi çocuklar için Erken Öğrenme Festivali düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi çocuklar için Erken Öğrenme Festivali düzenledi - Ülkemizde belediyeler birbirinden farklı proje ve etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve UNICEF iş birliğiyle hayata geçirilen ''Yerelde Erken Çocukluk Eğitimi Destek Projesi'' kapsamında yeni bir etkinliğe imza atıldı.

ABB ile UNICEF iş birliğinde Erken Çocukluk Eğitimi’nin yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen Yerelde Erken Çocukluk Eğitimi Destek Projesi kapsamında eğitim gören çocuklar için dönem sonu ‘Erken Öğrenme Festivali’ düzenlendi. ABB, çocuklar için dönem sonu ‘Erken Öğrenme Festivali’ düzenlerken bu etkinliğe yoğun katılım sağlandı.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

FESTİVALE 700 KİŞİ KATILDI

ABB ile UNICEF iş birliğinde düzenlenen ‘Erken Öğrenme Festivali’nde Erken Çocukluk Eğitimi alan ve Çocuk Oyun Odalarına kayıtlı dezavantajlı çocuklar, eğitici atölyelere katılıp sahne gösterileriyle eğlendikleri bir gün geçirdi. Gazi Park’ta gerçekleştirilen festivalde çocukların dans gösterileri, bay köfte, sihirbaz, balon katlama, faaliyet atölyeleri, çocuk şarkıları, baloncuk perisi, Hacivat Karagöz ve çocuk korosu gibi çeşitli gösteriler yapıldı.

burcin-ozudogru.jpg

Gazi Park’ta gerçekleştirilen festivale proje kapsamında açılan 19 adet çocuk oyun odasında eğitim alan 400 çocuk ve 350 aile katıldı.

''BURADA 3 BİN 500 ÇOCUK OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALIYOR''

Festival ile ilgili bilgi veren ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Burcu Kurt Çiçek, “UNICEF ile birlikte yürüttüğümüz çocuk etkinlik merkezlerimizin çalışmalarına ek olarak yerelde erken çocukluk eğitimi verdiğimiz eğitim programı var. Burada 3 bin 500 çocuk okul öncesi eğitim alıyor. Eğitimin sonlanması ve gelecek eğitimin başlamasından önce 400 çocuk ve 350 aile ile birlikte toplam 700 kişiyle yaz festivali gerçekleştirdik. Baloncuk şovdan sihirbaz gösterisine, Hacivat Karagöz ve Seğmen gösterisine kadar çeşitli gösteriler oldu. Aynı zamanda el çalışmalarıyla ilgili 6 farklı atölye çalışması da düzenledik” ifadelerine yer verdi.

ayse-sirakaya.jpgFestivale katılım sağlayan aileler de bu tarz projelerden duydukları memnuniyeti ifade ederken ABB'ye teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER