Ankara Büyükşehir Belediyesi baraj, göl ve göletlerde temizlik çalışması başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, temiz bir çevre için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Belediyenin çalışmaları devam ederken ANFA Genel Müdürlüğü ekipleri baraj, göl ve göletlerde yosun temizlik çalışmaları başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi baraj, göl ve göletlerde temizlik çalışması başlattı

Başkent Ankara'da sağlıklı ve temiz çevre için yetkili birimlerin çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ANFA Genel Müdürlüğü, Ankara genelinde bulunan baraj, göl ve göletlerde oluşan yosunları, kirli atıkları ve çöpleri “Göl İçi Bitki Temizleme (Hasat) Makinesi” ile temizlemek üzere harekete geçti.

foto-8.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için çalışmalarına aralıksız devam ederken suyu hem kötü kokulardan arındırıyor hem de berrak görünmesini sağlıyor. Bu kapsamda ANFA Genel Müdürlüğü, kent genelinde bulunan baraj, göl ve göletlerde oluşan yosun ve kirli suları temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

HASAT MAKİNESİ 15 METREKÜP YOSUN VE ÇÖP TOPLUYOR

Doğal kaynakların korunması ve oluşan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla Ankara genelinde detaylı temizlik çalışmaları yürüten ABB ANFA Genel Müdürlüğü ekipleri, Çubuk-1 Barajı, Mogan Gölü, Temelli Göleti, Çubuk-Karagöl, Ayaş-Beypazarı ilçelerinin sınırında bulunan Kirazdibi Göleti’nde ve kent genelinde bulunan sularda oluşan yosunları ve atıkları Göl İçi Bitki Temizleme (Hasat) Makinesi ile temizleyerek suyu hem kötü kokulardan arındırıyor hem de daha berrak görünmesini sağlıyor.

foto-7.jpg

ANFA bünyesinde hizmet veren ve 3 personel ile çalışan hasat makinesi, su derinliğinin 2 metre altına kadar inebiliyor ve tek seferde 15 metreküp yosun ve çöpü toplayabiliyor.

foto-1.jpg

ABB'nin Ankara genelindeki çalışmaları devam ederken kentin hem yapısını hem de göl, gölet barajlardaki ekosistemin sağlığının korunması için de çalışmalar devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER