Ankara Büyükşehir Belediyesi BAKAP'ta silajlık mısır hasadı başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üretime katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. BAKAP'ta silajlık mısır hasadı başladı. BAKAP'taki hasada dair görüntüler paylaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi BAKAP'ta silajlık mısır hasadı başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), tarıma, üretime ve üreticiye destek vermeye devam ediyor. ABB tarafından verilen destekler kapsamında Ankaralı çiftçilere pek çok hizmet de ücretsiz sağlanırken geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan BAKAP'ta silajlık mısır hasadının başladığı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’nda bulunan 130 dönümlük araziye ekilen silajlık mısırın hasadına başladıklarını duyurdu. BAKAP’ta yılın son hasadı yapılırken, elde edilen kaliteli kaba yem Ankara genelindeki hayvan yetiştiriciliği yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklandı.

ANKARA'DA HAYVAN YETİİŞTİRİCİLERİ DESTEKLENİYOR

ABB, mısır silajı desteğiyle Ankara'da ikamet eden hayvan yetiştiricilerini girişimciliğe teşvik etmeyi ve üretimden kopmamalarını sağlarken ekonomik yönden de destek olmayı hedeflediklerini açıkladı.

dji-0136.jpg

BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’nda 2023 yılının son hasadının gerçekleştirildiğini belirten ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, “Silajlık mısırımızın ilk başta biçimini yapıp paketlemesini yapıyoruz.

toy5600.jpg

Belli bir olgunlaşma sonrasında Ankara’da hayvansal üretim yapan yetiştiricilere ücretsiz olarak dağıtacağız” değerlendirmesinde bulundu. ABB, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üretime katkı sağlamak üzere çalışmalarını sürdürürken BAKAP'taki hasadın da yılın son hasadı olduğu bildirildi.

dji-0158.jpg

Haberankara.com

SONRAKİ HABER