Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Elektrokent-2 Sitesi’nde altyapı çalışmalarına devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. ''Kronik sorun tarihe karışıyor'' diyerek ASKİ Elektrokent-2 Sitesi’nde altyapı çalışmalarına başlandığı açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Elektrokent-2 Sitesi’nde altyapı çalışmalarına devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Elektrokent-2 Sitesi’nde altyapı çalışmalarına devam ediyor - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentteki altyapı sorunlarını gidermeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından da kentin eksik ve ihtiyaçlarına göre çalışmalar devam ederken yeni bir açıklamaya yer verildi.

ASKİ Genel Müdürlüğü, dere yatağının kapatılarak imara açılmasından kaynaklı olarak Yenimahalle ilçesi İvedik OSB içerisinde yer alan Elektrokent-2 Sitesi ile çevresinde yıllardır yaşanan sel ve su baskınlarını önlemek için Ergazi Deresi yatağına yağmur suyu baks imalatı çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

''KRONİK SORUN TARİHE KARIŞIYOR''

ABB tarafından yapılan açıklamada ''Yaklaşık bir ay içinde tamamlanması hedeflenen imalat çalışmalarının ardından bölgede yaşanan sel görüntüleri artık tarihe karışacak.'' ifadelerine yer verilirken çalışmalara dair bilgileri sosyal medya hesaplarından duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankaralıların güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkentin altyapı sorunlarının çözülmesi amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeye devam ederken ekipler, Elektrokent-2 Sitesi ile çevresinde yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle vatandaşların zarar görmesini önlemek amacıyla harekete geçti. Elektrokent-2 Sitesi ve çevresinde yaşananları sona erdirecek çalışmanın başladığını ABB Başkanı Yavaş duyururken “Dere yatağının kapatılıp imara açılması nedeniyle yıllardır sel baskınlarına sebep olan sorun artık tarihe karışıyor. Elektrokent-2 Sitesi çevresinde gerçekleşen sel ve su baskınlarını önlemek adına Ergazi Deresi yatağında yağmur suyu baks imalatı çalışmalarını başlattık.” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-07-31-101032.png

Ergazi yağmur suyu kolektörü, İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yer alan Elektrokent-2 Sitesi’nin ve İlk Yerleşim Mahallesi’nin yağmur sularını uzaklaştırıyor ancak mevcut hatların kapasitesi su baskınlarını önlemek için yetersiz kalıyordu. İnsan ve çevre sağlığı açısından aciliyet oluşturmasından kaynaklı harekete geçen ASKİ ekipleri, sorunu çözmek amacıyla eksik olan atık su ve yağmur suyu hatlarını planlayarak imalata başladı. Öte yandan atık su kolektörleri imalatlarının da yaklaşık bir ay içinde tamamlanması bekleniyor.

ekran-goruntusu-2023-07-31-101040.png

ÖZEL EKİPMANLARLA ÇALIŞMALAR EVAM EDİYOR

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren ASKİ Kanal İnşaat Dairesi Başkanı Mehmet Ali Şişmanlar, “Yenimahalle ilçesi İvedik OSB içerisinde yer alan Elektrokent-2 Sitesi ve çevresinin su baskınları ile gündeme gelmesinden sonra bu durumu çözmek için Ergazi Deresi yatağında 5.00 m. x 2.50 m. kesit alanlı prefabrik baks imalatı gerçekleştiriyoruz. Bin 200 milimetre çaplı sağ yan atık su kolektörü imalatının yüzde 70’i tamamlandı. Projenin kalan kısmını yaklaşık bir ay içinde tamamlamayı planlıyoruz.

ekran-goruntusu-2023-07-31-101045.png

Bu imalatlar bittiğinde bölgedeki sel baskınları sorunu çözülecek. Bu prefabrik elemanlar doğrudan Ankara’da üretilmeye başlandı. Bir takımının ağırlığı yaklaşık 30 ton olması nedeniyle özel ekipmanlarla baks imalatımızı gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER