Ankara Büyükşehir Belediyesi alarm verdi! 15 gün boyunca o saatler arasında dışarı çıkmayın

Ülkemizde hava sıcaklıklarının ciddi şekilde artması üzerine yetkililer alarma geçti. Başkent Ankara'da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından saat verilerek uyarı yayımlandı. Buna göre başkentlilerin sokağa çıkarken tedbirli olmaları istendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi alarm verdi! 15 gün boyunca o saatler arasında dışarı çıkmayın

Ankara Büyükşehir Belediyesi alarm verdi! 15 gün boyunca o saatler arasında dışarı çıkmayın - Türkiye, Afrika'dan gelen çöl sıcaklarına teslim oldu. Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklık artışı ile vatandaşlar adeta isyan etti. Meteoroloji yetkilileri sıcaklık artışlarının ardından alarma geçerken Başkent Ankara'da da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 derece üzerine çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, saat vererek Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşları uyardı. Belediye belirli saat aralıkların teyakkuza geçerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verileri ile bir açıklama yaparak alarma geçildiğini bildirdi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN UYARI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir duyuru yayımladı. ABB'nin yayımladığı duyuruda tarih ve saat verilerek yüksek sıcaklıklarda dışarı çıkılmaması istendi. ''Dikkat yüksek sıcaklık'' adıyla yayımlanan uyarı metninde ''Meteoroloji tahminlerine göre başkentimizde kent genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerine çıkması beklenmektedir. Ayrıca yoğunluğu yüksek olduğu merkezi bölgelerde kentsel ısı adası ile sıcaklıkların 2 ile 4 derece daha artış gösterebileceği tahmin edilmektedir.

abb.jpeg

Başkentimizde olumsuz durumların yaşanmaması adına kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ile yaşlılarımızın ve çocuklarımızın önümüzdeki 10 - 15 gün boyunca 11.00 ile 16.00 arasında tedbirli olmaları gerekmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

SONRAKİ HABER